1. 26.
    +1
    bu arada ödeme durumundan bahsedeyim merak edenler için. diplomayı aldığın günden itibaren süren başlar. ne zaman çalışmaya başlarsan başla sen istemedikçe ilk 730 gün (2yıl) içinde hiçbir ödeme yapmak zorunda değilsin. fakat 2 yıl içinde işe başladıysan 730 gün dolduğu anda maaşından 200-250 tl (bu miktar bellidir tam bilmiyorum araştırabilirsiniz) maaşınızdan otomatik olarak kesilmeye başlar. istersen 730 gün dolmadan da başlayabilirsin kendi tercihine göre.

    Eğer 730 gün geçtiktikten sonra da işe girmemiş olursan yine ödeme mecburiyetin yok. 4 yıl içinde işe girdiğin ay ilk maaşından 200-250 tl kesinti ile ödemelerine başlarsın.

    Eğer 1460gün (4yıl) geçtiği halde hala bir işe başlamamışsan o zaman evine tebligat gelir ve bi şekilde ödemeye başlamazsan haciz işlemi gerçekleşir.

    Bence devlet bu konuda çok haklı. adam üni okuyo mezun oluyo ama 4 sene hiçbir işte çalışmıyorsa zaten hali hazırda (babası zengin gibi) parası var demektir. çalışmasa bile o parayı ödemeye başlaması gerekmektedir.

    Özet:
    1) mezun olduktan sonra 2 yıl içinde çalışsan da çalışmasan da ödeme zorunluluğun yok. istersen ödemeye başla ayda 200-200
    2) mezun olduktan sonra 2-4 yıl arası çalışmaya başlarsan ilk maaşından itibaren 200tl kesilmeye başlar
    3) mezun olduktan sonra 4 yıl hiç çalışmasan da 4. yılın sonunda gibe gibe başlayacaksın ödemeye.

    EK BiLGi: taksitli ödesen de hiçbi faiz falan gelmiyor. tek seferde tüm borcunu ödersen tatlı bir miktarda indirim de yapıyorlar. 15bin lirayı tekte ödersen 12 ödersin falan gibi
    ···
   tümünü göster