1. 51.
    +3
    Evet çoğu bin panpamın yaptığı bir diğer yanlış. Mesela düşünün klüptesiniz, yada konserde. Gürültülü bir ortam. Yeni biriyle tanıştınız ve birbirinizi duyamıyorsunuz. Birşey söylerken kızın kulağına yaklaşıp bağırmanız gerekiyor değil mi ? Çoğu durumda panpalarım ne yapıyor ? Kızın dibine kadar gelip kulağının dibinde bağıyor. Dışardan bu sahneyi gözünüzde canlandırın nasıl bir imaj oluşuyor ? Adamın biri kızın ilgisini çekmeye çalışıyor. Çünkü kızın dibine girip birşey anlatmaya çalışan sizsiniz.
    Yapmanız gereken panpalarım, mesela kız size birşey söyledi ve siz duyamadınız değil mi ? Kulağınızı kızın ağzına yaklaştırmayın, kulağınızı işaret ederek duyamadığınızı gösterin ve onun sizin kulağınızın yanına gelmesini sağlayın.
    Peki bu sahneyi 3. bir kişi olarak uzaktan izleyin panpalarım. Konusmayı duymayan birisi ne düşünür? Kızın biri adama asılıyor. Peki bu neye sebep olur ? Sizin bir anda ortamdaki değerinizin yükselmesine... Sosyal değer panpalarım. ileride değineceğim. Ama sosyal değer bu oyunun hilesi. Eğer oyunu bir bilgisayar oyunu olarak düşünüyorsanız sosyal değer bu oyunun ölümsüzlük kodu. ileride anlattığım zaman işlerin aslında ne kadar kolay olduğunu farkedeceksiniz.
    ···
   tümünü göster