1. 51.
    +3
    beyler bakin ben muhendis adamim. oyle ne sosyoloji okudum ne pgiboloji. ama gelin gorun ki manyak bi gozlem hastaligim var. boyle insanlari olaylari gozlemlemeyi cok seviyorum. her neyse turkiye mayista gezi olaylariyla bir sarsildi. ulan turkler mal olmus zaten. adam ne yapsa kimse tepki vermiyor, veremiyor. beyler bakin siz konustugunuzda biri size 2 milyar dolar vergi cikariyorsa o iste bi takluk vardir. is adami urkektir. der ki bak ben adam calistircam yeteri kadar vergi vercem ama bana da payimi ver. ama siz gidip yoook illa benim adamam yapacak her seyi derseniz o is oradan kopar. nitekim artik koptu gidiyor.

    gezi bence kesinlikle bir halk tepkisi olarak dogdu. ulan sen hippilerin cadirini yakarsan millet tabi kil olur. ama devlette kafasi calisan adam degil biat eden adamlari mevki sahibi yaptiklari icin boyle olaylari maalesef olcemiyorlar. ama bakin size diyorum gezi adeta bu bizim adamlarin salyalarini akitarak bekledigi bi olaydi. basbakanin o tum karizmasi cizildi. diktator diye kapak oldu lan adam ahahahahah aq. ee yetmedi arap kankalari da satti. bakin beyler araplar kadar pic irk olmaz demicem cinliler ve hintliler var. ama bu 3unden mutlaka uzuk duracaksiniz. bi gun anlatirim belki yasadiklarimi. neyse gezi sonrasi bati medyasi zaten bizimkilere cok guzel mesajlarini verdi ama bizimkiler anlamadi. kisaca dedilerki bak kocum biz seni oraya getirdik biz sana destek verdik. bize artik artistlik yapmicaksin. sen kimsin olm sen kimsin? anan babam koylu. soyun sopun yok. adam mi oldun basimiza diye millet soylenmeye basladi. bizimkide bunu anladi. sandi ki kazik atip geri donebilecem. oohhh yooooo. olur mu lan oyle sey. su noktadan sonra bati artik kaybedemez. garibim batiyi zaten kriz vurmus zorla toparlanmis. bi de liseli atari olan biriyle mi ugrasacaklar.

    gezi olaylarinda adam toplayan ve soru isareti birakan medya, yani bakin bu adam cok tekin ayakkabi degil imaji yarattilar zaten islamciydi bu, yolsuzlukla adeta o bos odalari doldurdu. suan hukumet yine karanlik gucler vs diye bi sey diyor ama millet diyo ki artik kim la bu karanlik guc yeter aq ne gucmus. diyebilir misin kim olduklarini ? diyemezsin gotun yemez. john f kennedy bile garibim vurup kactilar. malin birini de cikardilar katil bu vurdu diye. yani isterseniz bi adami 5000 kisi korusun yaramaz. ama bu asla bi yol olamaz. cunku bi suikast adeta o adami bir halk kahramani yapar. ikinci adnan menderes vakasi olur. al basina derdi.

    bu yuzden medya artik kendinden emin ki ve bir seylere guveniyor ki adeta sardirmaya basladi ana akim medya. bu is yurtdisindan da destek alirsa size diyorum turkiyede yeni bir donem cok yakindir.

    ayrica beyaz sarayda bizim kardes 3 sene daha burada. yani suan rahatta. ve obama boyle adamlari cidden hic sevmiyo. devamli yalanan, bi dedigi bi dedigi tutmayan adamlari. lan amerikada askim bi tanem, konyada vaaayyyy ne isi var amerikanin orada. ulan sen kimsin be adam neyine guveniyo ulker'e mi guveniyon ? gofret mi yiceksiniz anlamiyorum ki bunun danismanlari ne is yapiyor ?

    ha simdi niye turkiyeden memnun degiller ? abi bi ulkede 5 milyon kisi sokaga dokuluyorsa o burasi icin cok cok buyuk bi olay. cok buyuk bi tepki. yani olaki bi tak olup halk yonetimi dusururse bi tak olursa ve bizim muhtesem dortlu ayagini yere saglam basmazsa yani bir alternatifi olmazsa cok gibinti yasar. bu alternatifte artik chp gibi gozukuyor. ben chpye sadece ataturk doneminde sempati duymus biriyim. ama suan kartlar yeniden dagitiliyor ve chp pragmatik davranmak zorunda.

    buradan ne cikarabiliriz ? deniz fenerinde, gezide susan medya bi yurek yemis. bi atarlanmis. canina da tak etmis. yeni bir doneme hazir gibiler
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster