1. 1.
    +1
    1440p var. Yaklaşık 2 tane 1080p görüntü kalitesine eş değer. 3k var. Yaklaşık olarak son çıkan Macbook'lardaki görüntü kalitesine eş değer. 4k var. 4 tane 1080p kadar iyi görüntü kalitesi demek.
    Şimdi biraz hardcore zamanı. Çözünürlükleri çok severim o yüzden biraz araştırma yaptım.

    8k: 4k dan 4 kat 1080p den 16 kat daha iyi görüntü kalitesi. Daha sadece prototipleri var. 20 yıl sonra piyasaya çıkar, 4000 liraya düşmesi de bir 30 yılı bulur. Ama inanılmaz bir görüntü kalitesi olacak. Şu anda 8k deneyimi bir tek IMAX sinemalarında yaşanabilir. Imax sinemaları da Türkiye'de 3 yerde var. istinye Park, Marmara Forum ve Ankara Gmall. (En iyisi açık ara istinyedeki)
    10k: Böyle bir televizyon yok. Ama extreme derecede iyi çözünürlük. Hobbit filmleri 10k kamerayla çekildi. Mükemmelin mükemmeli. Piyasaya çıkmaz. Amerika'da bazı sinemalarda Hobbit böyle gösterildi.
    ve sonnnnnnnnnnnnnnnnnnnn. Efsane. Kral. Kimse bilmez. Tam 12k. Bu Hobbitin çekildiği kameranın yeni çıkan abisi. Fevkaledenin fevkininde fevkinde. Piyasaya en az 40 yıl sonra çıkar. Ölmeden önce bir ihtimal alabilirsin. Adı RED 6K Scarlet. Umarım Hobbit 3 bununla çekilir. Amerika'da bir adet salon var bunun için. Ciddi ilk uçakla giderim o kadar iyi olur.
    ···
   tümünü göster