1. 51.
    +1
    serüvenime yeni başladığım ortodonti hade hüdesi * *

    taktıracak panpalar, ilk hafta dışında hiçbir sıkıntı kalmıyo, biraz daha fazla uğraşmanız gerekiyo diş fırçalarken o kadar. bi de doktor sıktıkça 2-3 gün yine ağrıyo ama sonra yine geçiyo bişey kalmıyo. 2 haftadır takılı. birer hafta arayla sıkıştırdı sanırım başlangıçta böyle. ama bi de bu ortodontik tedavi sırasında takılan damaklık var ki onun dıbına çakıyım panpalar. ağrısı sızısı olmuyo ama bildiğin adam gibi konuşamıyon. g ve k harflerinin yanına ince ünlü harfler geldi mi saçma sapan sesler çıkarıyonuz. umarım tedaviye başlayacak panpalara takılmaz. takılma sebebi de çene darlığı. şu an üst çenemde takılı. 3-4 ay kalacak dedi doktor.

    bunlar da yetmedi bi de ortognatik cerrahiye ihtiyacım var yani çene ameliyatı. alt çenem gereğinden fazla önde üst çenem de geride olduğu için çift çene ameliyatıyla çenemi altlı üstü dp yapacaklar :(

    neyse giberim kendi hikayemi. diş teli kısmına tekrar gelecek olursak, yok çirkin görünecem ühühü gibi saçma sapan şeylere kapılmayın. zaten dişleriniz yamuk olduğu için bildiğiniz çirkinsiniz amk * o dişler bi düzelsin sonra o teller bi çıksın eminim daha özgüvenli insan olacak ortodontik sorunu olanlar. eğer ihtiyacınız varsa ertelemeyin panpalar hem bu sorunu takıp kendinizi üzmeyin hem ileri yaşlarda yapılan tedavi genelde uzun sürdüğü için o kadar vaktiniz gitmesin.

    ekleme: nihayet çene ameliyatını da olmuş bulunuyorum. (bkz: #159464588)
    ···
   tümünü göster