1. 1.
    +25 -7
    Tanrı Türk’ü korusun!
    hüsyin nihal atsız

    atsız'ın kaleminden türk ve alman ırkçılığı
    Türk ırkçılığı Alman ırkçılığının kopyası mıdır? Türkçülüğün yabancı malı ve ikinci Vilhelm Almanyası tarafından Türkiye'ye sokulmuş bir fikir olduğu hakkındaki iddia baştanbaşa yanlıştır. Bunu ileri sürenler zekâdan mahrum değillerse, bozguncu fikirleri var demektir. "Türklerin başka uruklardan üstünlüğü" düşüncesi demek olan Türkçülük pek eski çağlardan beri Türkler arasında yasayan bir ülküdür. Eserini 1077'de tamamlayan Kaşgarlı Mahmut da bu fikrin, bütün samimiyetiyle, yasadığı görülüyor. "Tanrının, Türkleri has ordusu saydığı ve tedip etmek istediği milletlerin üzerine Türkleri gönderdiği" fikrini, Kaşgarlı Mahmud, kitabında zikreder. Millet fikrini tanımayan Müslümanlığın en koyu çağında, hilâfet merkezi olan Bağdat’ta bu sözlerin yazılması Türklerde bir üstünlük duygusu olduğunu göstermez mi? Abbasî ordusundaki Türkler, Türkçeden başka dil bilmemekle övünürlerdi. Çünkü insan dili olarak yalnız Türkçeyi tanıyorlardı. Mevlânâ gibi Acem kültürüyle yoğrulmuş ve acemce büyük eserler meydana getirmiş olan bir mutasavvıf bile acemce bir şiirinde "Türk gibi çevik ol, Acem gibi mıymıntılık etme" diyecek kadar Türkleri üstün görüyordu.

    ek: kaynak olarak vikisöz nihal atsız, facebook hüseyin nihal atsız sayfası, kitapları, şiirleri ve makaleleri baz alınmıştır.
    ek: bu başlıkta da bazı bilgiler paylaşmaktayım. (bkz: inci sözlük ilim irfan yuvası)
    ek: Yobazlık Bir Fikir Müstehâsesidir makalesindeki sözleri yayınlamayacağım. isteyen şu adresten bakabilir. http://www.bilgicik.com/y...idir-huseyin-nihal-atsiz/
    ek: şu makaledeki tüm sözleri yazamayacağım. isteyen şuradan bakabilir http://www.nihal-atsiz.co...alar-1-h-nihal-atsiz.html
    ek: şu makaleye doğrudan kendiniz bakmanızı öneririm http://www.nihal-atsiz.co...untusu-h-nihal-atsiz.html

    @240 bu başlık altında kendi kişisel kanaatimi dile getirmeyecektim fakat kalem, fırça, mermer nedir? birer oyuncak!/şaheserler süngülerle yazılır ancak! sözü haklıdır. bilim bir tarafa kesinlikle atılamaz, atsız'da bunu dile getirmiştir fakat bilim ve sanatın devamlılığı da savaşa bağlıdır bu sözde bu bahsedilmiştir. bir savaş halinde profesörün kaderi komutana bağlıdır. bunu 2. dünya savaşı'nda gördük.
    marksizmin temeli de hümanizme bağlıdır. çanakkale'yi, arabistan'ı, dumlupınar'ı, doğu türkistan'ı, türkistan'ı, azerbaycan'ı, kuzey ırak'ı, sovyetleri, trakya'yı, yunanistan'ı görmüş bir kişinin hümanist olması beklenemez. tarihin bir çok sayfasına baktığımızda hümanizmin ve marksizmin çöktüğünü görüyoruz. marksizm ve hümanizm saçma bir ideolojidir.
    sağa sola tarih yazmak kolay dediğin adam osmanlıca metinleri alman ve fransızlardan okumak yerine kendi ırkından çevirisini okumanı sağlamış adamdır, bu adam hüseyin nihal atsız'dır. atsız'ın önemli bir tarihçi ve fikir adamı olduğunu ispat etmeye gerek yoktur. görünen köy kılavuz istemez.
    kahrolsun halkların kardeşliği, yaşasın türklerin kardeşliği!
    koltugunaltındakilevye

    @350 okumadığınız için zaten bir şey bilmeden konuşan dalkavuksunuz.

    @413 filme mi güveneceğim atsız'ın sözüne mi? türk ırkçısı olan bir adamın alman ırkçılığına sempati duymasının gerçek olma ihtimali nedir? bir islamcı, bir yahudi örgütüne sevgi besleyebilir mi? işte bu da budur. türk ırkçısı bir kişinin alman ırkçısına sempati duyduğunu iddia etmek saçmalıktır.
    2. dünya savaşı'nın alman ve italyan ırkçı partilerinin birbiriyle hareket etmesi tamamen çıkar beslemelerinden dolayıdır. her yere cephe açan almanların, düşmanı olduğu ülkelere düşman olan ulusal faşist partisi ile ittifak kurması cephe sayısını fazlalaştırmak istememesidir.
    ek olarak bahsettiğin gibi atsız hitler hayranı ise bunu kanıtlamanı beklemek boynumun borcudur. delilini getirmen dileğim ile...

    @422'yi biri halletsin.

    @558 türk düşmanını linç etmez. teke tek, er meydanında, eşit şekilde yiğitçe döğüşür.
    ···
   tümünü göster