1. 1.
    +3
    tanrının yokluğunu kanıtlamak ateistlerin işi değildir. siz tanrı var diye kıçınızı yırtıyorsanız, olduğunu kanıtlamak sizin sorumluluğunuzdur.

    ateistler, kutsal kitaplarda yazılan efsaneler, alegoriler yerine bilimsel gerçekleri rehber kabul eder. çünkü bilim, öngörülebilir sonuçlar elde eder.

    ikimiz bir odadayız ve senin boğazına birşey kaçtı, boğuluyorsun. o sırada senin için dua etmemi mi istersin, yoksa heimlich manevrasıyla cismi boğazından çıkarmamı mı? işte bilimin güzelliği buradadır ; işe yarar.

    bigbang'den öncesiyle ilgili sadece teoriler üretilebilir. onun öncesinde neler olduğunu şuan ki bilgimizle bilmiyoruz. ama en azından bilim bu konuda uzaydaki gök cisimlerinden numuneler toplayıp araştırmaya, her yıl daha güçlü teleskoplarla gözlem yapmaya ve elde ettiği verilerle tutarlı bir teori geliştirmeye çalışıyor. peki siz şakirtler ne yapıyorsunuz? 1400 yıldır her soruya "allah yaptı" diyerek cevap verdiğinizi sanıyor ve olduğunuz yerde otluyorsunuz.

    peki sana sorayım, insanoğlu 90 bin yıldır var. dünya ise 5 milyar yaşında. eğer allah hep varsa, insanları yaratmadan önceki milyarlar, hatta trilyonlarca yıl ne yapıyordu? can sıkıntısından otuzbir mi çekiyordu? eğer insanları yaratıp dünyada onları imtihan etmek istiyorsa niye milyarlarca yıl bekledi? bir de madem insanları imtihan etmek için dünyayı seçti, niye trilyonlarca diğer gezegenleri ve yıldızları yarattı? o kadar mı işsiz amk?
    ···
   tümünü göster