1. 51.
    0
    @43 verdiğin linkteki arkadaşlar sayfalar dolusu laf kalabalığı yapmış, soruya "onun gücünü biz idrak edemeyiz" gibisinden yuvarlak laflarla geçiştirmiş.

    @42 islamı savunurken en çok başvurduğunuz şey "aslında orda şunu demek istemiş, o kelimenin bu anlamı da varmış" gibi laflar. kuran tüm insanlara rehber olarak gönderildiyse neden "avustralya ve amerika gibi kıtalardan da bahsedip, muhafazidin oraya elçi göndermesini ve kuranı onlara anlatmasını neden istememiş? muhafazid'in islamı yaymak adına tek yaptığı kabilelere ve kervanlara saldırıp savaşarak direnen erkekleri öldürmek, kadınlarını ve mallarını ganimet olarak paylaşmaktı. allahın yeni bir dini yaymak için bulduğu bu yöntemde hiç ilahi bir yön göremiyorum.

    kuran insanlara barışı öğütleyebilirdi ama yapmadı.
    kadınlarla erkekler eşittir diyebilirdi ama demedi, tam tersine kadının şahitliğini erkeğin yarısı kadar kabul etti ve mirsatan yarım pay verdi.
    köleliği kaldırabilirdi ama kaldırmadı, özgür bir insanın bir köleden üstün olduğunu söyledi.
    doğayı, hayvanları sevin diyebilirdi ama demedi.
    hepsini geçtim, birbirinizi sevin diyebilirdi, onu da demedi. varsa yoksa cihad.

    abn'nin ırak işgalinden bu yana iki milyon ıraklı sivil öldü. bunların sadece onaltıda biri amerikan askerleri tarafından öldürüldü. geri kalanların tamamı müslümanların birbirini katletmesi şeklinde oldu.
    suriye'de müslümanlar birbirini öldürüyor.
    islamın otuza yakın mezhebi var ve hepsi farklı şeyi savunuyor.
    dünyadaki her müslüman islamı en iyi kendisinin bildiğini iddia ediyor ve diğerlerinin kuranı yanlış anladığını söylüyor. önce 1.3 milyar müslüman aranızda bir oturup konuşun, bunun doğrusu nedir ortak bir karara varın, sonra insanları o dine çağırın.
    ···
   tümünü göster