1. 51.
    0
    @46
    1. biliminsanları paralel evrenler olabileceğini, birinin genişlerken diğerini ittirerek daralttığı teorisini ileri sürüyor. daha önce de dediğim gibi bilimin değişmez dogmaları yoktur, sürekli araştırarak ve gözleyerek sürekli kendisini günceller. ama dinler yazılı kitapları yüzünden gelişmeye kapalıdır.

    2. pinokyo da aynı tanrı kavramı gibi hayali bir kavramdır. aslında tanrıyı pinokyo gibi bir masal kavramıyla karşılaştırmakla kendi kalene gol atmışsın. hayali kahramanların yetenekleri, onu yaratanın hayal gücü çerçevesinde sınırsızdır. tıpkı tanrının yetenekleri gibi.

    3. tanrı insanlara doğru yolu göstermek için kitap gönderiyor ama o kitapta insanların anlayamayacağı zaman vs kavramlarından bahsediyorsa, bence iki ihtimal var ; birincisi tanrının insanlarla ciddi bir iletişim sorunu var. ikinci ihtimal ise, binlerce yıl önce cahil insanlara allahın sözü diye yedirilen palavralar artık saçma görünmeye başlayınca, sıvamaya çalışılıyor.

    konumuz dinler değil demek, pirinçten hiç bahsetmeden pilav tarifi vermeye çalışmak gibi olur. tanrının var olduğunu iddia eden ve ateistleri ölümle tehdit eden şey dinlerse, atistlere yöneltilen her sorunun cevabı dinlerle ilgili olacaktır. ama dinlerin içindeki saçmalıkların, tutarsızlıkların ortalığa saçılması rahatsız ediciyse, onu baştan söyleyin.
    ···
   tümünü göster