1. 26.
    +1
    Bugün bazı siyasi görüşe mensup olanların hayranlıkla izlediği Batı, Hümanizm sonrası görülen milliyetçilik sayesinde gelişmiştir.Şu an Batı'da milliyetçiliğin yasaklanması ise sorgusuz suailsiz 2.Dünya savaşı ve Soğuk Savaş nedenlidir. Avrupa,zamanla milliyetçilikten ırkçılığa kaydığı yani mutasyona uğradığı için günümüzde milliyetçilik Avrupa'da sevilmez.

    Bu arada kendilerini sosyalist gören arkadaşlar, Sovyetler Birliği Kafkas halklarına soykırımlara girişmiştir(örnek olarak Çerkes Katliamı-1 milyon kişi)

    Türkistandaki soydaşlarımızı ise asimile etmeye çalışmışlardır.

    Hayranlıkla izlediğiniz Che ,en nihayetinde kendi vatanını Kapitalist sömürgecilere karşı savunmak için çatışmıştır, sonradan solun popüler kültürüne düşmüştür.

    Demek istediğim, insanlar sol için ölmez insanlar vatanları, dinleri v.b gibi kavramlar için savaşır ve fedakar davranır.

    Açık konuşmak gerekirse günümüzde sol(en azından Türk solu),üretmeyen ve halk için refahı artırmaya çalışmayan, sadece slogan atan ve hayran hayran başka medeniyetlere bakan gereksiz bir siyasi görüşe dönüşmüştür, örnek alacağımız bir Türk solu olacaksa Ecevit der geçerim.

    Not:Milliyetçilik benim milletim mükemmeldir demek değildir, milliyetçilik sadece milletini sevmek ve milletine hizmet etmektir.Bu tıpkı bir insanın annesini ve babasını sevmesine benziyor, insanlar annesi ve babası için durduk yere insan öldürmüyor değil mi?Milliyetçilik ile ırkçlığı aynıymış gibi göstermeyin...
    ···
   tümünü göster