1. 1.
    +15
    Asosyal olmak kötü mü?

    Hiç sanmıyorum.

    Misal; arkadaş triplerin olmaz, salak saçma kişilerle muhabbet etmek zorunda değilsindir, dışarıdan soğuk ve ukala gözükmene, artist yakıştırmalarına kulak bile vermezsin.

    Gereksiz şeylere para harcaman gerekmez, arkadaş denen mahluklatlarla aranda çıkar ilişkisi olmaz, satılmazsın, insanların hakkında ne dedikleri umrunda bile olmaz.

    Bir kıyafeti uzun süre giyebilirsin, çevrende popüler olmak, sevilmek gibi bir derdin ve bunun için bir uğraşın olmaz. Şebekliğe, yalakalığa ve hatta yavşaklığa karşı duruş sergiler ve aslında doğru olanı yaparsın. Bir iki hafta aynı kıyafetle dahi dolaşırsın.

    Kimseyi düşünmek zorunda kalmazsın, karşı cinse kendini beğendirmek için maymun olmazsın. Zam budalası da olmazsın. Çalıştığın yerde yöneticilerinle, okuduğun okulda öğretmenlerinle iyi geçinmek için kendi prensiplerinden taviz vermezsin, her denileni benimsemez, kendi çizginde durabilirsin.

    Sonra kafanı bilimsel düşüncelere yorabilirsin. Hayata dair her şeyi sorgulayabilir, internet üzerinden (kütüphanede olabilir) araştırmalar yapabilir, tek tabanca takılabilir ve gerçekliğe daha fazla zaman ayırabilirsin. Etrafında hesap vereceğin kişiler olmaz, kendin olduğun için kimseye imrenmez, kıskanmaz, özenmezsin.

    Kısacası popüler kültürün kölesi olmazsın.

    Arkadaşlık adı altında stratejik ortaklıklar kurmana gerek kalmaz, sıkılacağın ortamlara girmene gerek kalmaz. Karşı çıkmak istediğin her şeye çok daha rahat karşı çıkabilirsin.

    Çevrende saygın bir yer edinmek için kaygın olmaz, davranışların bu yönde şekil bulmaz.

    istediğin zaman maçını/dizini izler, istediğin zaman sporunu yapar, işer/sıçar, duşunu alır, istediğin zaman evinde pinekleyebilir veya istediğin zaman dışarı çıkabilirsin.

    Kendi dünyanı, mutluluğunu, ya da hüznünü kendi başına yaşayabilirsin. Iphone alıp zengin görünmeme gerek yok, marka giyinmene hiç gerek yok, tamamen pazar malı eşyalar alıp mutlu mesut yaşayabilirsin. Yakışıklı ya da güzel olman gerekmez. Esprili ya da hoş sohbet olmanda gerekmez.

    Paran fazla gelirse sokakta gördüğün çocuklara yemek ısmarlar ve ara sıra hiç tanımadığım eskici adamla muhabbet edersin.

    Benim çok arkadaşım var, ben çok ortam gördüm, ben çok yer gezdim, bak ben ne aldım gibi kendini çevrene kanıtlama niyetiyle başlayan sohbetlerin olmaz.

    Hırsın olmaz, ağırlığın olur. Kimseyle etik olmayan, saygısız rekabetlere girmene gerek olmaz.

    Sevmediğin, hoşlanmadığın birine karşı seviyormuş gibi, hoşlanıyormuş gibi yapmana gerek kalmaz.

    Çevrendeki çıkarcı, samimiyetsiz, iki yüzlü insanlara benzemek zorunda değilsin. Sosyal olmak zorunda değilsin. Popüler olmak zorunda değilsin. Zengin olmak zorunda değilsin. Dünyayı gezmek zorunda değilsin. iyi biri gibi görünmek zorunda değilsin. Kendini övmek, pazarlamak zorunda değilsin.
    ···
   tümünü göster