1. 1.
    +1
    Öncelikle şunu belirteyim Allah peygamber göndermediği kavimlere azap etmez. bugün ay'a ayak basışımızdan 50 yıl sonra bile, ilk defa karşılaşılan ve hatta henüz keşfedilmemiş kabileler var. bu kişilere Rabbimiz zaten hesap sormayacak. adamların dış dünyadan haberi yok islam'dan nasıl olsun? Ancak burada Hz.ibrahim (as)' ın kıssasına da yer vermek gerekir. Çünkü o, herkesin putlara taptığı, islamiyet ile alakanın olmadığı bir coğrafyada doğmuş fakat Allah'ı kendi hür iradesiyle bulmuş ve sonrasında kendisine peygamberliği haber verilmiş bir kişidir. Buradan da anlaşılıyor ki, Allah'ın varlığını anlamak için illa ki bir tebliğe lüzum yoktur. Akıl ve sağduyu sahibi, hür iradeli herhangi bir insan evladı Allah' ın varlığını kavrayabilmektedir.
    birçok saçmalığa inanıp "ben bilmiyordum, benim ailem Hristiyan'dı, o yüzden ben de Müslüman olamadım" demek kişinin kendisine söylediği en büyük yalandır. islamiyet'e göre her insan dünyaya müslüman olarak gelir ve onları aileleri dinsizleştirir, ancak kişiye Tanrı tarafından akıl ve mantık verilmiştir. Kişi kendisi, inandığı dinin tutarsızlıklarına göz yumuyorsa, suçu islamiyet'in o ülkede duyulmamış olmasına da bağlayamaz. Buna da örnek vatikan'da oturup da her dinden haberi olup da gene de şaşalı bir hayatı reddetmekten aciz çocuk yaştaki papaz okulu öğrencilerine sarkıntılık eden kardinaller verilebilir. Müslüman oldum deseler, milyonlarca hristiyan üzerinden nasıl para kazanacaklar? Rahibeleri nasıl yatağa atacaklar? Günah çıkartmak ayağına nasıl milleti sömürecekler?

    not : şakirt değilim elhamdülillah müslümanım inançlarım sağlam

    edit : 5 çocuğunu kaybeden anneden bahsetmişsin bizde elbet birgün herkesi kaybedicez önemli olan kendini kaybetmemek yoksa allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez hiçbir zaman sadece sana dışardan bakınca kaldırılamayacak gibi gözükür.
    ···
   tümünü göster