1. 1.
    0
    bursada olanlar 16da adliye önüne gelsin. dha, iha, cha, ntv, show, star gelecek. az sopnra fox tv yı arıycam

    TFF'nin tüm liglerde vuvuzelayı yasaklaması üzerine ( http://www.tff.org/defaul ... geID=687&ftxtID=10497 ) toplumun taleplerine duyarsız kalmayan biz inciciler anayasa mahkemesine dava açıyoruz. Ekşi sözlük yazarlarının da dava açmasını istiyoruz. Özellike avukat arkadaşlar. Bir davadan hapse atılmazsınız. Gidin dava açın, gazetelere de haber olursunuz.

    Bu sabah NTV'deki spor servisi programında Mehmet Demirkol yasağın anayasaya aykırı olduğunu, değil federasyonun, mahkemelerin bile, herhangi bir müzik aletini keyfiyen yasaklayamayacağını söyledi.

    Bu davayı kazanırız çünkü bazı vuvuzela çeşitleri vardır ki az ses çıkarır ve kimseyi rahatsız etmez. Bursa'lı bir firma plastik ve 100 gr ağırlığında vuvuzela üretiyor. http://www.cafesiyaset.co ... vuzelada-Turk-damgasi.php ,
    Bu vuvuzela birinin kafasına gelse bile bir şey olmuyor, ben aldım denedim, bakkallarda satılıyor. Bunun yasaklanması ticaret hakkına da aykırıdır. Bakkalar da dava açmalıdır. Bu vuvuzela gürültü kirliliği de yapmaz. TFF'nin kararı kesinlikle mahkemeden döner. TFF kendi kaşınmıştır, vuvuzela milletin aklında çıkmak üzereyken, inadına şimdi tüm sezon boyunca statlarda vuvuzela olacaktır.

    Vuvuzela Afrika'nın kapitalizme karşı çığlıdır.
    Vuvuzelayı yasaklamak taraftarlık hakkını gasp etmektir.
    Vuvuzelayı yasaklamak Mahmut Özgener gibi özgürlükçü bir başkana yakışmaz.
    Vuvuzelayı yasaklamak korkaklıktır.
    Vuvuzelayı yasaklamak taraftarın milyonlarca Euro kazanıp havuzlu villalarda yılın her günü istediği zaman yüzebilen ve lüks bir hayat yaşayan, mağlubiyetlerden sonra umrunda bile olmayıp villasında keyif çatan futbolcuların aldığı fahiş paraları, bu ekonomik düzeni protesto etmek isteyen taraftarın protestosunun önünü kesmektir.
    Vuvuzelayı yasaklamak demokrasiye aykırıdır.
    Vuvuzelayı yasaklamak aptallıktır.
    Vuvuzelayı yasaklamak insan haklarına, insan hakları evrensel beyannamesine aykırıdır.
    Vuvuzela'yı yasaklamak AB temel haklar bildirgesinin ( http://www.belgenet.com/arsiv/sozlesme/ab_thb.html ) 1, 10, 11, 12, 21, 22 nolu maddelerine aykırıdır. Özellike 22 maddesi olan kültürel çeşitliliğe aykırıdır. Bu maddeler:

    Madde 1. - insanlık onuru

    insanlık onuru, ihlal edilemez. Saygı gösterilmeli ve korunmalıdır.

    Madde 10. - Düşünce, vicdan ve din özgürlüğü

    1. Herkes, düşünce, din ve vicdan özgürlüğü hakkına sahiptir. Bu hak, din veya inancını değiştirme özgürlüğünü ve din veya inancını tek başına veya topluluk halinde, aleni veya gizli olarak ibadet etme, öğretme, uygulama ve gereklerine uyma şeklinde açığa vurma özgürlüğünü içerir.

    Madde 11. - ifade ve haber alma özgürlüğü

    1. Herkes, ifade özgürlüğü hakkına sahiptir. Bu hak, kamu makamlarının müdahalesi olmaksızın ve ulusal sınırlarla kısıtlanmaksızın bir görüşe sahip olma, haber ve düşünceleri elde etme ve bunları ulaştırma özgürlüğünü içerir.

    Madde 12. - Toplanma ve örgütlenme özgürlüğü

    1. Herkes, barışçıl bir biçimde toplanma özgürlüğü ile her düzeyde, özellikle siyaset, sendika ve yurttaşlıkla ilgili konularda örgütlenme özgürlüğü hakkına sahiptir.

    Madde 21. - Ayrımcılık yasağı

    1. Cinsiyet, ırk, renk, etnik veya sosyal köken, kalıtımsal özellikler, dil, din veya inanç, siyasi veya başka herhangi bir görüş, bir ulusal azınlığın üyesi olma, hususiyet, doğum, maluliyet, yaş veya cinsel eğilim gibi herhangi bir nedenle ayrımcılık yapılması yasaktır.

    2. Avrupa Topluluğunu kuran Antlaşma ve Avrupa Birliği Antlaşmasının uygulanması kapsamı çerçevesinde ve sözkonusu Antlaşmaların özel hükümleri saklı kalmak üzere milliyet nedeniyle her türlü ayrımcılık yasaktır.

    Madde 22. - Kültürel, dini ve dilsel çeşitlilik

    Birlik, kültürel, dini ve dilsel çeşitliliğe saygı gösterecektir.
    ···
   tümünü göster