1. 51.
    +3
    1-) tanrı dünyaya müdahil oluyor mu? eğer oluyorsa neden sırf imtihan amacıyla 6 tane huur çocuğunu 14 yaşında küçük, zavallı bir engelli kızımıza saldırıtıyor?

    Alemde Allah'tan başka varlık yoktur. sadece O vardır dolayısıyla herşeyi yapıp eden O'dur. biz O2nun sonsuz ilminde mevcut soyut birer tasarımdan ibaretken rahmetiyle tasarımımızdaki varolma isteğine cevap verip kendi varlığında bizi somutlaştırmış. yapıp eden hep O'dur ama bizim niyetlerimize ve benliğimize göre bedenlerimizi hareket ettirmektedir. bu sebeple iyilikte kötülükte aynı varolma hakkını kullanarak varlık sahnesine çıkarılmış ikisi de hakikati neyse ortaya dökmüştür.

    2-) neden dünyayı muhafazid için yaratıyor? onu da yaratan bizi de yaratan allah ise, neden ona durduk yerde ayrıcalık tanıyor?

    yaratıcı "Ben gizli bir hazine idim bilinmek istedim" buyurmuş. yani yaratılışın asıl gayesi bilinmek, yaratılmışların en büyük amacı bilmek ve görmektir. yani mutlak hakikati görebilen bir göz haline gelmektir. bunu da yapabilen ancak insandır. insan üns yani bağlantı kelimesinden gelir yani insan madden bu alemde iken manevi olarak alemleri kuşatıp madde ve enerji ötesi ile bağlantı kurup mutlak hakikati seyreden bir göz halini alan varlıktır. bunun zirvesi ise hz. muhafazid'tir.

    varlığın değeri mutlak bilince yakınlığıyla ölçülür. bu sebeple en aşağı varlık kuranı kerimde esfeli safilin yani aşağıların aşağısı sayılan beşerdir yani biziz, bizim bir basamak üstümüz hayvanlar onun üstü maddi varlıklar onun üstü kainatın kuvvetleri yani melekler onun üstü ise mutlak bilinç yani insandır.

    3-) nuha tanınan süre yaklaşık 2 hafta kadar. o devrin teknolojisini göz önünde bulunduracak olursak, kuzey kutbundan bir canlının gelmesi en erken 2 yıl. sen kuzey kutbundan ortadoğuya kadar paytak paytak geliyosun amk boru mu? şimdi bu canlı 2 haftada nasıl geliyor?

    nuh peygamber tüm insanlığa gönderilmemiştir. bu sebeple tüm insanlığı içine alan bir tufandan sorumlu olması sadece tevratta geçen bir Yahudi hikayesidir. islami kaynaklara göre bu tufan mezapotamyada olmuş, nuh peygamber yaptığı gemiye birkaç inanan ve o dönemde mezapotamyada yaşayan birkaç evcil köy hayvanını almıştır.

    4-) bazı kişiler nuh olayının belli bir coğrafyada geçtiğini söylüyor. O halde kutuplardaki canlıların gelmesinin gereği ne? ayrıca yürüyerek 2 hafta öncesinden atlarla bölgeden kaçamazlar mıydı?

    dediğim gibi tüm dünyayı kaplayan bir tufana dair ve nuh peygamberin tüm dünya hayvanlarını bir gemide topladığına dair islami kaynaklarda bir bilgi yoktur. bu bozulmuş tevratta ve incilde geçen bir hikayedir.

    5-) bu konuda net bir bilgim yok ancak muhafazidin 9 yaşında bir kızla ilişkiye girdiği söyleniyor. sizce bu etik midir?

    böyle bişi yoktur. gerekli bilgiyi şu kaynaktan edinebilirsin;

    http://www.sorularlaislam...ginde-kac-yasindaydi.html

    6-) evrim teorisi ispatlanmış durumdadır. sizin inanıp inanmamanız kimsenin gibinde değil elbette. lakin tıp öğrencisi olarak birçok kanıtı gözümle gördüm. şimdi bana söyleyin, ispatlanmış bir olay gerçekse adem nerede?

    evrim kanıtlanmış değildir öyle olsa evrim teorisi değil evrim kanunu denirdi ancak burda da şöyle bir durum vardır. evrime asıl muhalif olanlar Hristiyanlar ve Yahudilerdir. Müslümanlar arasında bu muhalefet bilden shawn sonrası başladır. darwinden yüzlerce yıl önce ibni tufeyl, ibni miskeveyh, ibni sina gibi pekçok islam alimi evrim teorisine benzer bir bilgiden bahsetmişlerdir. sufilik ve tasavvufta da evrimi çağrıştıran bilgiler vardır. özet olarak "yaratıcı melekler (kainatın kuvvetleri) vasıtasıyla alemi yaratıp kendi varlığından bu kainatı zuhur ettirdikten sonra dünya üzerinde hayvanları yaratmıştır bu hayvanlar içinden beşer türemiş bu beşer içinden ise insan zuhur etmiştir. insan tüm yaratım süreçlerinin ötesinde hayvan madde ve melek perdelerinin ötesinde mutlak hakikat olan yaratıcıyı görebilen mukaddes gözdür ve buda ademdir."

    bu konuda meşhur mutasavvıf muhyiddin ibni arabinin şöyle bir hikayesi vardır:

    Arabi, Mekke’de kaldığı iki yıl boyunca sık sık Kabe’yi tavaf edermiş. Bir seferinde Kabe’yi tavaf ederken, herkesin gölgesi olduğu halde, çok uzun boylu bir adamın gölgesinin olmadığını farketmiş. Uzun boylu adam tavaf ederken kendisine;

    - Bizler de sizler gibi bu beyti tavaf ediyoruz.

    Arabi, merakla adama sormuş;
    - Kimsiniz, kimlerdensiniz?
    - Ben sizin çok eski atalarınızdanım.
    - Hangi asırda yaşadınız?
    - Kırkbin sene evvel vefat etmiştim.
    - insanın atası olan Adem’in altıbin sene evvel halkolunduğunu söylerler. Siz nasıl kırk bin sene önce vefat etmiş oluyorsunuz?
    - Sen hangi Adem’den bahsediyorsun? Size yakın olandan mı? Yoksa diğerlerinden mi? Bil ki; insanın ilk atası olan Adem’den evvel yüzbin Adem gelip geçmiştir.” dedi.

    Bu yanıt üzerine Arabi, ” O zaman hatırladım ki hadiste ‘ Allah yüzbin Adem yaratmıştır.’ diye yazardı.” der.

    7-) kuranda neden peygamberin sosyal hayatını düzenleyen ayetler var? kuran evrensel ve zamanötesi değil midir? peygamberin gündelik sıkıntıları onun ölümüyle yok olmaz mı? kurandaki bu ayetin bir hükmü kalır mı?

    peygamberler takip edilecek önderlerdir. bu şahıslar sayesinde yaratıcı bize beşerlik çukurundan çıkarak insanlık ufkuna yürümeyi öğretir. beşerlikten kurtulup insan olabilmek ise nefs perdesini ve onun muhafızı şeytanı alt etmekle olur o ise günlük hayatımızın her anı bizim yanımızdadır. bu sebeple günlük hayattaki küçük ayrıntılar aslında çok önemli birer perdedir. bunların nasıl yırtılıp kişinin güneşin ve maddenin karanlığından çıkarak hakikatin aydınlığına nasıl yürüyeceğini öğretmek için peygamberlerin attığı adım yediği yemek bile birer yolculuk rehberidir.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster