1. 26.
    +2
    durun lan ben bilir kişiyim .

    tolkien in bütün orta dünya kitaplarını george martinin a song of ice and fire serisini okudum ( çıkanlarını henüz bitmedi ).

    tolkien bir çağ açmıştır ve yeri asla sarsılamaz . ama george martin zaten tolkienin oluşturduğu çerçevenin içine ondan da etkilenerek daha güzel şeyler yerleştirmeyi başarmıştır . fakat bugün george martin e sorsanız tolkien mi sen mi bence direk tabi ki tolkien der. kitaplarını okursanız bir çok yönden tolkienden etkilendiğini anlarsınız . ( arya nın kılıcına bilbo baggins gibi sting ( igne ) ismini vermesi vs... )

    sonuç olarak bu iki yazarda bana göre fantastik edebiyatın başında gelir . birbirleriyle kıyaslanmaları mümkün değil. tolkien olmayan bir şeyi var etmiş martin bunu bence en iyileştirmiştir . iki yazarın üslubunda ki farklılıklar farklı farklı tat veriyor okuyucuya bu açıdan bir karşılaştırma yapılamaz . ikiside kitaplığımın baş köesinde dururlar ara ara rastgele sayfa açar okurum .

    Not : lütfen filmleri dizileri izleyip kitapları eline bile almamış olan bu konu için cahil kimseler tartışmaya girmesin . game of thrones dizisi kitapların sadece ana konularını ele alıyor ve bana göre önemli olan bir çok şeyi atlıyor .
    ···
   tümünü göster