1. 1.
    +1 -2
    Ben Ay'a inilmediği kanısındayım. Yanlış hatırlamıyorsam 1961 yılında inildi deniyor.
    Ay'a inilmediğine beni hangi düşünceler sevk etti?
    Çağımız teknolojisine bakalım ve de 10 yıl öncekine, arada dağlar kadar fark var , peki bu teknolojiyi 40 yıl öncesinde düşünelim.
    O zamanlar bilgisayarlar oda büyüklüğündeydi ve matematiksel işlem yapmakta bile acizdi.
    Tabi şöyle diyenler olacaktır;
    Koskoca ABD öyle dandik bilgisayarla(ya da elektronik döküntüyle) insanı aya göndermez diyebilirsiniz. Peki o zamanın en iyi bilgisayarının 50 katı kadar daha gelişmiş bir bilgisayar kullansın.(o bilgisar şimdi kullandığım bilgisayarın yanında süprüntü kalır)Şahsen ben o bilgisayarla Ay'a inilmesi gibi kompleks birşey yapabileceklerini inanmıyorum.

    Peki, Ay'a inildiğini kabul edelim.Ay'a inildi. Ay'a inerken yere sert çarpmamak için(kapsülü dengelemek için) bir dolu yakıt kullanıldı. inildi diyelim. Tekrar mekiğe çıkmak için gereken yakıtı erden buldular?
    Çoğu bilimsel araştırmaya göre mekiğe çıkmak için yeteri kadar yakıt olmadığı doğrultusunda.

    Ayrıca ABD "tekrar" Ay yürüyüşünü yapacaklarını 2010 da yapacaklarını duyurdu.40 yıl önce yapılabiliyordu da neden daha sonra yapmadılar. inildiği söylenen tarihten 50 yıl sonra neden tekrar inmek istediler. Bence daha yeni Ay'a inilme teknolojisi geliştirildi.

    Bunun yanı sıra NASA'dan Ay'a inme kaseti kayboluyor.Bu bana biraz kuşkulu geliyor. Dünyanın en önemli kasetlerinden biri kayboluyor. Benim düşüncem şimdiki teknolojiyle o kasettekilerin sahte olduğunu açığa çıkarabilecekleri için kayboldu deniyor.
    Bu Ay'a inme olayı sadece ABD ve Rusya arasındaki rekabetten dolayı olduğunu düşünüyorum.
    ···
   tümünü göster