1. 101.
    +1 -1
    1- kur'an'ın değiştirildiğini iddia ettiklerine göre, kur'an'a inanmıyorlar demektir.

    2- kitaba inanmadıklarını söyledik. allah ve peygamber inançlarında ise sakatlık var. allah'ın ali'ye hulul ettiğine inanıyorlar ve ali'yi muhafazid'den üstün görüyorlar.

    3- peygamber soyu diye birilerinin kutsal görülmesi gerekiyorsa o zaman peygamberin amcası olan ebu leheb'in de kutsal görülmesi gerekir bu mantığa göre. hem kişi putlaştırması, hem ırkçılık, hem de saltanatçılıktır bu. imamlar aracılığıyla allah'a ulaşmak ise müşriklerin "biz onlara bizi allah'a yaklaştırsınlar diye tapıyorduk" demelerine benziyor.

    5- 37 yılındaki katliam gibi 38 yılındaki katliamdan da m.kamal sorumludur. celal bayar ise o zamanlar chp'lidir ve m.kamal'in başbakanıdır. sonradan demokrat partiyi kurması bu gerçekleri değiştirmez. demek ki adamın düşünceleri sonradan değişmiş ve chp'den ayrılıp demokrat partiyi kurmuş. dersim'den özür dilendiğini söylediğine göre de chp'nin katliam yaptığını kabul ediyorsun demektir. m.kamal'i aklamaya çalışmanızı anlıyorum. birincisi, atatürk'ü koruma kanunu'ndan korkuyorsunuz. ikincisi, aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorsunuz. üçüncüsü, her ne kadar alevileri katletse de alevilerin işine gelen icraatlar yaptığı için ona toz kondurmak istemiyorsunuz. yavuz sultan selim'e gelince, bir başkası da sizin yaptığınız gibi o dönemki alevilerin anarşi çıkardıklarını, devleti tanımadıklarını, çıban olduklarını söyleyebilir -ki alevi-bektaşi ağırlıklı yeniçeriler zaman zaman isyanlar çıkartıp padişah bile öldürmüşlerdir- bildiğim kadarıyla da, yavuz sultan selim sadece alevileri hedef almamış, aleviler dahil sorun çıkaran herkesle uğraşmış ama yavuz sultan selim'i koruma kanunu olmadığı için ve yss alevilerin desteklediği icraatlar yapmadığı için durmadan ona saldırıyorsunuz.

    6- şah ismail'in sünni katliamları diye araştır. bana sürekli ağzından salyalar akıtarak "sen şöylesin sen böylesin" diyeceğine dönüp de kendine bi bak. kimin yobaz olduğunu görürsün. herhangi bir iddiada bulunmayıp sadece soru sormama bile tahammül edemeyenden ve sadece alevilere soru sordu diye alevilerin soru soranlara şiddet uygulayabilmesini savunandan daha yobaz biri olabilir mi?
    ···
   tümünü göster