1. 1.
    +3 -1
    20 yaşına kadar darbe zamanlarında işkenceye uğramış bir öğretmenin çocuğu olmasından dolayı sosyal demokrat , 30 yaşına kadar çevresinin etkisiyle komünist avına çıkan bir ülkücü , 30 yaşından sonra sürekli türkiyeyi gezen , gezdikçe gören , gördükçe merak eden , merak ettikçe okuyan ve kendini geliştiren bir dayım var. kafasında onlarca teori üretiyor , olabilirliklerini düşünüyor , araştırıyor ve benimle paylaşıyor. türkiye üzerinde etkisi olan insanlardan pek sevdiği kimse yoktur , o genel olarak insanlardan nefret eder. buna dexer da kılıçdar da bahçeli de inönü de adnan menderes de hatta atatürk de dahildir ve bu liste uzar. bir insan türkiyede yukarıdaysa emin ol bi huur çocukluğu vardır o işin içinde mantığında hareket eder.16 yaşıma kadar pek ciddi konular konuşmazdım dayımla , işler nasıl okul nasıl şeklinde giderdi sohbet. son 3 senedir her fırsatta din ve siyasetle ilgili sohbet ederiz ve benim görüşlerimi çok değiştirdiği , kafamı gibtiği çok olmuştur.

    dün de birlikteydik ve uzun zamandır tartıştığımız bir konuyu buraya da taşımak istedim. atatürkün ingiliz ajanı çıkabileceğini savunuyor, bir takım kanıtları da yok değil. kurtuluş savaşında hepimize öğretilen kahraman türk askeri cesur millet kuvayi milliye taktik dehası falan beyler de , italya ingiltere fransa yunanistan ve bunlardan güç alan ermeniler gürcüler gibi azınlıkların ordularını , silahlarını ve gücünü bir tahmin edin bakalım. sizce neden ingiltere ile askeri bir savaşımız olmamış ve antepte 5-6 tane kuvayi milliye çetesi nasıl koskoca fransayı yenilgiye uğratmıştır. sizce italyanin çekilmesi sadece ingiltereyle anlaşmazlıktan mıdır yoksa başka bir sebep mi var?

    bildiğiniz gibi ülkenin arşivleri var ve açılmıyor. arşivlerde bilinmemesi gereken bir şeyler olduğunu , ülkeyi çok büyük bir kaosa sürükleyebileceğinden şüphelendikleri için bu arşivleri kimse açmaya cesaret edemiyor diye düşünüyor. atatürkün çok hızlı bir şekilde yükselmesi , atatürkle ters düşen çerkez ethem topal osman gibi kuvayi milliye liderlerinin yaşdıbının fazla sürmemesi, atatürkten daha rütbeli birisi olan kazım karabekirin atatürkün altında kalması gibi bazı detaylar da var.

    ajan çıkacağı ihtimali değil de , atatürkün hayatının hatta komple türk tarihinin bize farklı öğretilmesi beni en çok üzen nokta. soyumuzun barbar olduğunu kabul etmememizdeki sebebi bir türlü anlayamadım ben. lisedeki tarih bilgisine 4-5 kitaptaki bilgileri ekleyip 6-7 kişiyle tartışmaya girip bir şeyler duymakla tarihimizi bildiğimizi düşünüyoruz fakat çok yalanlar dönüyor olması düşüncesi bile insanı mahvediyor. neye inanıyorum neyi savunuyorum ben diye sorgulayınca insan , dini veya siyasi inancını kaybedebiliyor. sonradan pişman olabileceğiniz kadar emin konuşmayın hiçbir zaman , öğretilenler dünyası sonuçta değil mi?
    ···
   tümünü göster