1. 1.
    0
    ciddi anlamda sözde olan iddadır, şöyle ki;

    1. dünya savaşı sırasında toplam nüfusu 1 milyon küsur olan ermenilerin 1 milyonunun katledilmesi imkansız. 308 bin ermeni ölmüştür ama onlar da soykırıma tabii değildir.

    ölen ermeniler ise osmanlı'ya karşı ayaklanıp silahlanan; sonrasında osmanlı'nın techir kanunu'nu çıkarmasıyla yurttan gibtir edilen, o zamana kadar o bölgedeki türkleri katleden insanlardır.

    techir kanunu'nun çıkartılmasıyla ülkeden ayrılırken birçoğu çesitli salgın hastalıklara yakalanıp ölürken birçoğu da o dönemdeki ermeni çetelerin yoluna düşüp öldürülmüştür.

    devlete zararı olmayan, hiçbir şekilde isyana kalkışmayan ve olaya karışmayan ermeniler zaten sürgün edilmemiş, dolayısıyla o yolda ölmemiştir.

    bu ermeni meselesinin asıl dayanağı ise tarihi bir belge değil, arnold joseph toynbee isimli ingiliz tarihçi'nin kurgulayıp yazdığı blue book* isimli eseri üzerine ortaya çıkmıştır.

    onun haricinde söylemek istediklerimde var tabi; bugüne kadar amerikalılar kızılderililer'den, fransızlar cezayirliler'den özür diledi mi ki biz olmayan bir şey için özür dileyip tazminat ödeyelim ? yannanımın başını almaları söz konusu olur
    ···
   tümünü göster