1. 1.
    +1
    barzolardan en iyi korunma yöntemi onlarla dostluk kurabilmektir. hatta korunmakla kalmayıp zütünüzü kollayabilecek bi arkanız dahi olur. ama dostlukla bitmeyecek tabi. öyle haftada 1 görüp selamlaşmıyacan. her gün buluşacan, samimiyetin dıbına koyacan. öbür türlü küstüğünüz zaman sizi dövmeye kalkabilir. Bide iki kişide birbiriyle samimi bi şekilde konuşabilecek. küfür de edecek, sırda anlatabilecek. tabi bu dostluğun bazı komplikasyonları olabilir. mesela barzoların çoğu ot, hap, bali özentisidir sakın bu tür kötü alışkanlık kapmayın. veya kızlara sizin yanınızda laf atar başınız belaya girebilir. eğer barzo mahalle dışında çarşı gibi başka bi yerde laf attıysa kıza pek fazla sorun olmaz ama bi mahallede laf attıysa kesinlikle bi bahane bulup en kısa zamanda eve gitmeye bakın. dostluk dışında bazı korunma yöntemleride şunlardır :
    - bi barzoya sakın dik dik bakmayın
    - barzoların çok takıldığı kızlar vardır bu tür kızları anlatmama gerek yok zaten kendilerini belli ediyolar bi şekilde. bu tür kızlardan uzak durun.
    - fake hesaplardan uzak durun fake hesabın gerçekliğine inanan çok barzo var.
    - popüler kızlardanda uzak durun.

    daha sonra, bi barzoyu dövmek yapılabilecek en büyük hatalardan biridir. eğer o barzo sizden dayak yerse siz de dayak yiyene kadar peşinizi bırakmaz. başka bi gün 10 kişiyle gelir. hadi sizi kalabalıkken yakaladılar o 10 kişiyide alt ettiniz 30 kişi gelir, 40 kişi gelir falan hiç uğraşmayın. elinizden geldiğince kavga etmemeye çalışın barzolarla.
    ···
   tümünü göster