1. 1.
    +1
    Bak panpa şöyle düşün:
    Birisinin fikirlerini çok doğru buluyosun. Bu adamın felsefesini benimsiyosun. Hatta kendine idol belirliyosun bu adamı.
    Sonra biri de çıkıp adam için diyo ki lan bu huur çocuğu tam bir beyinsiz. Doğru bir lafı yok. Akına sıçayım onun ben, fikirleri beş para etmez.
    Otomatikman bu adamın ettiği laflar seni kırıyor. Aynı zamanda sana da malın tekini kendine idol edinmişsin, beş para etmez fikirleri benimsemişsin, zütüm gibi bir hayat felsefesine sahipsin, kısacası malın tekisin.

    Bir de şöyle düşün:
    Detaylarına fazla takılmadan birşey satın aldın. Sadece çok beğendin, almak için kendince sebeplerin vardı ve çok para verip bunu aldın.
    Sonra adamın biri de gelmiş diyo ki lan buna o para verilir mi amk. Ne işe yarar bu. Kazık yemişin, paranı çöpe atmışın vs.
    Yine kırılırsın.

    Özet: ben, senin için anlamlı ve değerli olan bir şeye, sırf benim için bir anlamı ve değeri yok diye hakaret edersem aslında burada aynı zamanda senin değer yargılarına ve karakterine de hakaret etmiş olurum. Ve senin karakterin, değer yargıların genlerinden, eğitiminden ve çevrenden geliyor. işte bunlara da hakaret etmiş gibi oluyorum, bu da seni kırıyo
    ···
   tümünü göster