1. 1.
    +3
    bir kedi öldürdü diye toplum tarafından linç edilmeye çalışılan genç bir insan! tabi ki hiç kimsenin hayvanlara vahşice davranışlarda bulunmasını desteklemiyor, yapılan davranışı şiddetle kınıyorum! hak edene kanunlar çerçevesinde gereken cezanın verilmesini istiyorum fakat toplum bazı şeyleri unutuyor!

    1) bu şahsın adı, soyadı, açık ev adresi, tc numarası, telefon numarası gibi kişisel bilgileri alenen ifşa edilmiştir ve bu olayda bu şahsın yaptığı hataya toplum da hata ile karşılık verilmiştir. bir şahsın açık bilgilerini kamuya açık yerlerde paylaşarak şahsı alenen hedef tahtasına koymak suçtur!

    2) eskişehir osmangazi üniversitesi bir duyuru yayınlayarak kişiye disiplin cezası vereceğini açıklamıştır! hukuk yakaladığını cezalandırır mantığıyla bu çocuğu cezalandıran yönetim ne kadar doğru yapmaktadır? binlerce insan her gün hayvanlara değişik şekillerde eziyet edip sonra da yaşamlarına normal şekilde devam ederken bir şey yok, bu adam böyle yapınca olay oluyor! parfüm ve petrol ürünleri gibi basit ürünleri kullanan kokoş kadın ve erkekler bile doğanın dengesini bozarak hayvanlara zarar vermektedir! iki yüzlü insanlar bu çocuğu kınıyor ve kendilerini de hayvansever ilan ediyorlar! hadi canım sizde!

    3) kedi öldürdü diye bir şahsın eğitim hakkı nasıl elinden alınabilir? kedinin ölmesine yazık diyenler, bunu yapan idam edilsin diyorlar! kedi ölürken yazık, bir insan ölünce oh olsun mantığındaki insan! adamın dibisin paşam! gerçekten hayvanları seviyorsan canlı ayırmadan insan da dahil tüm canlıların ölümüne üzülmelisin ve karşısında durmalısın!

    4) "bazı arkadaşlar bunu yapanı idam edelim" demişler! 30 000 şehit vermemize neden olan abdullah öcalan bile bu ülkede idam edilmedi? siz neyin kafasını yaşıyorsunuz! suç ve ceza dengeli olmalıdır. simit çalan çocukla, adam öldüren adama aynı cezayı verirseniz orada hukuktan bahsedilemez! bu ülkede namus cinayetleri adı altında her gün onlarca kadın öldürülüyor. o öldüren adamlara tek satır yazmayanlar, bir kedi öldürdü diye bir genci linç ediyorlar!

    5) zamanında medya patronları hedef gösterdi ve hırant dink öldürüldü! şimdi de toplum bu çocuğu alenen hedef göstermektedir! türkiye cumhuriyeti devleti demokratik, laik, sosyal bir "hukuk" devletidir. bu çocuk suç işlemiştir ve bu çocuğun işlediği suçun cezasını da kişiler değil hukuk vermelidir! toplanalım ve çocuğu linç edelim diyenler hak'tan ve hukuk'tan bihaber yaşamaktadır!

    6) her gün binlerce hayvan vahşice öldürülüyor, binlerce köpek gizlice yapılan köpek dövüşlerinde birbirine öldürtülüyor, bilerek hayvanların üzerine araç sürülüyor, av yasağı olmasına rağmen ülkenin dört bir yanında sürek avları yapılıyor... tüm bunları yapanlar ceza almazken bu genç arkadaşın linç edilmesi kabul edilemez!

    7) hayvan hakları konusunda çalışmalar yapılmadığı sürece bu tür vakalar devam edecektir. acilen bu konuda çalışmalar yapılmalıdır!

    8) bu gencin bunu yapması toplumun da suçudur! demek ki bu çocuğa hayvan sevgisi, doğa sevgisi öğretilememiş! demek ki sürekli değişen eğitim sistemimiz bu çocuğu eğitememiş! demek ki ailesi bu çocuğa gerekli ahlak ve terbiyeyi verememiş!

    vicdansızlık yapan bu gence vicdansızca yaklaşmayın! ayıptır, günahtır! bırakalım cezası neyse cezasını hukuk versin.
    ···
   tümünü göster