1. 1.
    +2
    bugün yeryüzünün sesine kıçıma vurulan tokatla ses kattığım günün 20. yılı. o ilk ve en acıklı sesten beri baya ses çıkardım ancak o an neden bu kadar bağırdığımı bu sıralar anlıyorum. acı çekmiştim, tıpkı annemin o an beni doğururken çektiği gibi; çünkü ben de içimdeki beni doğuruyordum aynı anda. hiçbir an yanımdan ayrılmayan içimdeki beni.

    evet hayattan memnun değilim, anlayacağınız gibi. bugün doğum günüm. doğdum, bu lanet gezegenin bir parçası oldum. gözüm kapalı doğdum. adaletsizlikti bu, belki gözlerim açık olsa vazgeçerdim, göremedim dünyanın ne kadar taktan bir yer olduğunu. gözüm kapalı daldım aranıza.

    bugün doğum günümdü, sağolsun bir kişiden geldi kutlama. doğum günümü kutladı, bense 20 yıl dayanabilmemi.

    kendime hediye almadım, kimse almadı diye ben de almadım. beklemiyordum da zaten. hayat benim hayatım değildi. başkasının bana yaşatmaya çalıştığı bir hayattı. kartları onlar karmıştı bense sadece oynamaya çalışıyordum.

    birkaç kez aşık oldum, biri platonikti gerçi. 2 dönem izledim onu. kampüs 1000 kişi ama 999 boş bir o. ders mers yok amaç onu görmek sadece. işin kötü yanı, bilemiyordum o zamanlar; isabet eden bir bakışın isabet eden bir mermiden daha çok acıttığını. ben sadece baktım. umutla doydum, enerjimi umutla sağladım. mitokondrilerimde umut yaktım, o enerjiyle de her gece onun evinin olduğu sokağa gittim, belki görürüm diye. içimden, ne yaparsam beni sevebilirsin? diye sordum defalarca.

    neyse okulu bıraktım, aşık olmaktan vazgeçtim.

    karşılık aldığım da oldu bir kaç sefer. onlara da hiç aşkımı ifade edemedim, terkettiler.

    yaşım genç, hatta bazılarınıza göre çocuğum. ama şu zamana kadar beni bu hale getiren tek şeyin "gurur" olduğunun farkındayım. gurur. bir taka yaramayan lanet vicdan. durakta kapısı açılmayan otobüste şöföre orta kapı diye bağıramayacak kadar gurur. lan utangaçlık mı dersin, otluk mu, mallık mı. gurur işte o.

    yalnızlığın tek sebebi. insanlara hiç ısınamadım, sadece sigaraya ısındım. hep yalnız kaldım, çabaladım ama gururum el vermedi yine yalnız kaldım.

    neyse buraya kadar okuyan zaten yoktur o yüzden keseyim.

    ama şunu diyeyim;

    ben mutluluğu, aşkı hep arkamda aradım, bunların hepsi önümden gelip geçti. ben sadece boynumun ağrıdığıyla kaldım.

    bugün doğum günüm(dü) binler.

    - evet. artık her şeyin farkındayım. ne tak olduğumun ne tak olmadığımın. bu sefer kartları elime aldım. karıp kendim için yeni bir deste açacağım yarından itibaren.

    ... nasıl olacaksa.
    ···
   tümünü göster