1. 251.
    +1
    5. Adım: Konuşmayı yönetmek

    Sürekli ne yaptığınızın farkında olacaksınız. işte size bu yüzden dışarı çıktığınızda sarhoş olmamanızı tavsiye ediyorum, alkol alın ama asla ne konuştuğunuzun farkında olmayacak kadar değil. Benim tavsiyem hiç kullanmamanız.

    Ayrıca konuşmanızı temel olarak 3. ana nokta üzerine kuracaksınız, karakter, motivasyon ve duygular.

    Karakter: Ne çeşit bir karakteri var, parti kızı mı, ev kızı mı, çalışkan mı, tembel mi ?
    Motivasyon : Ne iş yapıyor, neden o işte çalışıyor, hayattan beklentisi ne ?
    Duygular : Hoşlandığı şeyler, boş zamanlarında neler yapıyor, v.s

    Şimdi panpalar bizim hedefimiz, karşımızdaki insanı tanıştığımız noktadan itibaren bize yakın hissetmesini sağlamak, öyle ki sanki bizi 40 yıldır tanıyormuş gibi, o yüzden onunla ilgili ne kadar derinlere inebilirsek kendisini bize o kadar yakın hisseder.
    Mesela bir kız düşünün, sekreterlik yapıyor. Bu mesleği yaptığını belki günde 50 kişiye söylüyor. Peki neden yaptığını kimlere söylüyor olabilir ? Ailesine, yakın arkadaşlarına vs. değil mi ? Ama kesinlikle 5 dk. önce tanıştığı adama değil. işte biz bu bilgileri alırsak kızın bizi o kişilerden biri gibi hissetmesini sağlayabiliriz. Örnek;

    ...
    x: tamam şimdi herşey rayına oturdu, istanbullu (bursalı, yada nereliyse) insanların daha arkadaş canlısı olduklarını her zaman bilirim, daha önce de buradan birkaç kişiyle tanıştım ve gerçekten çok iyi arkadaşlıklarımız oldu. bence çok cana yakın insanlar. Peki istanbulda ne iş yapıyorsun?
    y: Resim öğretmeniyim
    x: Öğretmenlik hakikaten çok zor bir meslek, eminim çok yoruluyorsun, bir sürü çocukla uğraş, herkesin derdini dinle, velilerin kahrını çek vs. Hakikaten çocukları çok seviyor olmalısın. Aynı zamanda resim öğretmeni olduğuna göre sanatçı bir yönünde var ki bu gerçekten çok ilgi çekici. Peki bu işi gerçekten severek mi yapıyorsun yoksa sadece maddiyat için mi ?
    Y: Severek/Maddiyat...
    ···
   tümünü göster