1. 1.
    +5
    beyler o dumanın ağızdan çıkarken verdiği zevki yemeğin üstüne içmenin verdiği zevki biliyorum 2 yıldır sigara içmiyorum. olay şu ki sigarayı azaltarak bırakamazsınız azaltarak bırakmak tamamen kendinizi kandırmaktır. bu şekilde mutlu olursunuz hatta günde 1 e düşürürsünüz sonra canınız bişeye sıkılır ve 2. tekinizi içersiniz derken akşam yemeğinizi yemişsinirdir ve 3. yü yakarsınız arkadaşlarla kafede çay söylersiniz sigara yakarsınız. bıraksanız dahi bakın 2 sene olmuştu ki hala canınız isteyecek illahaki istiyor özlüyorsunuz ama şunu bilin binler;
    1-sigarayı bırakmak istiyor musunuz yoksa sadece sağlığınızdanmı endişeleniyorsunuz bu sizi huzursuzmu yapıyor aradaki farkı iyi bilin. (bi ton öksürük leş koku. lan ciğer istemiyor. -ciğerinizi ayrı bir canlı olarak düşünün ona kulak verin. tekrar o temiz havayı almanın hayalini kurun tertemiz nefes alınca ötmeyen bi ciğer.
    not not not*: sigarayı bırakmaya karar verdiyseniz aşağıdakileri okuyun yoksa gereksiz. bu işin %50 si karar. karar vermek çok önemli sigarayı bırakmak için neden aramayın sigarayı bırakmak için bırakın.
    2-eğer sigarayı bırakma kararı almışsanız elinizde olan paketi bitireyimde öyle bırakayım demeyin. kesinlikle paketi atın hatta evde varsa kültablalarınızı bile atın çakmaklarınızı atın.
    3-yok ben sigarayı azaltayım demeyin üstte açıkladım nedenini yok bunun öyle bir yolu yukarıdaki yazdığım nedeni okuyun.
    4-sigarayı birden bırakın ilk 72 saat zor geçicektir ama içmeyin temiz havanın ve ciğerlerinizin mutlu olduğunu düşünün, yavaş yavaş vücudunuz kanser hücrelerinden arındığını hissedin. ciğer kendini yeniler ve temizler. ama bi yere kadar siz illa sigara sigara diye diretirseniz ne olacağınızı gayet iyi biliyoruz.
    5-şu dıbına kodumun nikotin bağımlılığı saçmalığından kurtulun beyninizi yediler (nikotin sakızları,içmeyince asabi oluyorum,adapte olamıyorum vs) bunlar tamamen halkın ağzından çıkmış ve birkaç tekel addıbının doktorlarla anlaşıp sizin beyninizi manipüle etmesinden oluşur. nikotinin tibbi olarak bağımlılık yapmadığını iddaa etmiyorum ama bu oran çok çok çok düşük %2 geri kalan %98 sizin beyninizde.diyorum ya yok öyle bişey para çekiyor adamlar. buraya not düşmek istiyorum sigarayı bıraktım ve ne baş ağrısı ne sinir ne stres vücud böyle bir taktan kurtulduğuna seviniyor lan.
    6-zayıf bir binseniz sigarayı bırakmak daha fazla yemek yemenize sebep olur. kilo alırsınız.(kilonuzu sağlıklı alın tabi)
    7-sigarayı bıraktıktan sonra sakın bir tek bile içmeyin. böyle bir hatayı yaparsanız gerizekalısınızdır. kabullenin sigara sizi yendi.
    8- doktor desteği gerekliliği saçmalığı- bullshit (money) kendinizde yapabilirsiniz. ve emin olun zorlu bir süreç değil kararınıza bağlı.
    9-kendinizin güçlü olduğunu hissedin.sigara içen arkadaşlarınızın yanında okey oynayın.
    10- arkadaşınıza sigarayı bıraktığınızı söylemeyin.bırakın o görecek ve ne kadar güçlü olduğunuzu hissedecektir.
    11-marlboro uzatan birini reddedin.
    12-Tebrikler artık sigaranın anasını gibtiniz temiz nefesin keyfini çıkarın kanserojen maddeler yavaş yavaş vücudunuzu terkediyor ve artık kanser olma oranınız yavaş yavaş düşüyor. hatta 10 yıl sonra sigara içmeyen birisiylede eşit olacaksınız.

    getirileri: -sigarayı bırakmak karar gücünüzü gösterir, özgüven verir. ve hiç olmadığınız kadar sağlıklı hissedersiniz.
    - sağlık.

    örnek hatalar: @10 u okuyun ve ona itafen sen seni sigaraya başlatacak şeylerden uzak duruyorsun aslında böyle yaparak kendine eziyet edersin engeller koyarsın çünkü kafanda yenemediğin şeyler var (korkunun üstüne gitmekten bahsediyorum) ve sen sigarayı bırakmak değil aksine kendinin sigarayı tekrar içeceğinden korkuyosun bu durumda sigara hala sana bir engel teşkil ediyor mesela arkadaşlarının yanına gidemiyorsun. ben bu engellerin kaldırılmasından bahsettim kendinden emin bir şekilde reddedebilisen sigarayı bırakmışsındır bu şekilde sadece sigara içmeni geciktirirsin. ama senin için canını sıkacak bi olayda bum!

    edit: fakir bilim adamı (teşekkürler) panpamızın attığı bir video var yararlı gözüküyor isteyenler tık atabilir: http://www.youtube.com/watch?v=tGrh8afi3i8

    özet: bu başlıkta yazdıklarımı okumayıp gözü direk özete gidenler sigarayı bırakamıyacaktır. çünkü şu sigarayı bırakmak istemekle olur binler bırakmak istediğinizde göz atarsınız şimdilik bu başlıktan çıkın. ama yararlı bir yazıdır ama değildir sağlık ulan bu.

    sigarayı bırakmaya karar vermiş panpalar ;

    ganisedirim
    xxnxci
    bystifler49
    kuru gibi
    james watt (risk altında)
    gibislerin efendisi
    ···
   tümünü göster