1. 1.
    +1
    şimdi tabi takım yapısını filan bilmek lazım. birkaç seçenek var,

    1-1 tane ara pası adamın, 1 tane de koşan forvetin varsa takımını savunmaya çek.bu ara pası atabilen çocuğu defansın önüne koy. yani ortada rakibi ilk karşılayan bu olsun. forvet ise ortasahadan geriye bile gelmesin. öncelikle gol yememeye çalış. bunun için dış motivasyon vermelisin takıma. aslansınız kaplansınız, tek işiniz gol yememek filan. takımın gol yemezse onlar zaten hücum yaptıkları ve sonuç bulamadıkları için daha da sinirlenirler ve şuursuzca atak yaparlar.bu kadar hücum yapan bir takım mutlaka açık verir geride. işte senin ortada bıraktığın adam ara paslarla forveti kaçırmaya çalışsın. aslında kontra atak futbolu yeni birşey değil dediğim.

    2-rakibin 1 ya da 2 zayıf oyuncusunu bulmaya çalış. karşı takım paslaşırken, bu zayıf halka dışındaki bütün pas kanallarını kapatmaya çalış. sonra zayıf halka topu alınca birkaç kişiyi süratle üzerine koştur. panik yapcaktır. işte bu noktada topu kapabilirsen karşı takımı müthiş hazırlıksız yakalarsın ve fırsatlar bulabilirsin.

    senden iyilerse kesinlikle topa sahip olmaya çalışma ve çocukları da topun onlarda olmasını önemsememeleri konusunda uyar, motive et.küçük yaş gruplarında en önemli şey motivasyon. motivasyon motivasyon motivasyon motivasyon motivasyon motivasyon motivasyon motivasyon!!!

    bunlar yaşça küçük yaş grupları. istediğin kadar sistem yap, taktik çalış tutmaz bi yerden sonra.o yüzden sen ne yapmak istiyorsan uzun uzun o yönde dış motivasyon ver dışardan. mesela amaç gol yememekse "kaleyi ölümüne koruyacaksınız, bunlar sizden güçlü değiller... vs vs".kesinlikle pozitif motivasyon ver. devre arası ve maç başı bir konuşma hazırla kendine. bunun haytlarının maçı olduğunu söyle."bunu kazanmamız lazım ve kaznacağız" temalı şeyler falan filan panpa
    ···
   tümünü göster