1. 26.
    +2
    @30

    şimdi çık dışarı. 1000 kişiye sor. çoğu elhamdülillah müslümanım diyecek. onlara sonra şunu sor:şüphen var mı? acaba diyor musun? şimdi cahilliğini filan bırak. şüphesi var mı yok mu? eğer yoksa ki birçok kişi yok diyecektir günah işliyor musun diye sor. çoğu ara sıra oluyor diyecektir. onlara Allah sizi ara sıra unutuyor mu diye sor haşa diyeceklerdir. o halde sizler cehennemi mi bilmiyorsunuz de onlar biliyoruz diyeceklerdir. o halde o sonsuz gücün emirlerini niye dinlemiyorsunuz de ne diyecekler bende merak ediyorum.

    işte şeytanın durumuda bu, nefsi ön plana attı ve sonucuna katlandı. yani bugünkü müslümanlar bunu yapıyor(hadi bugünü geçtim, imam gazaliler, imamı malikler tüm evliyaların kendi kitaplarından alıntılar yapabilirsen hep her kul günah işler diyordu. yani onlarda kul olduğu için onlarda işliyordu ki onlar bizden daha iyi biliyorlardı ve daha bir idrakları genişti)

    o halde şeytanın kibir gibi büyük bir musibete mübtela olması çokta şaşılacak şey değildir. çünkü insan cinlerden, şeytandan üstün yaratıldığı halde bu şekilde günahlara girebiliyorken şeytanın girmesinde tuhaf karşılaşılacak birşey yok.

    yine hayatta gururundan dolayı ölenlerinde olduğunu bilirsin.(ebu cehil. ulan ölecek artık kaçışı yok. hala kafa tutuyor kendisine kılıç çekene. yani orada ölümle burun buruna iken güzel laflarda söyleyebilirdi. ama yapmadı. çünkü gurur ve kibir çok büyük bir beladır. öyle sandığın gibi akıl bırakmaz kişide. yoksa ebu cehil ölümü isteyebilecek en son kişidir yani.)

    not: Allah Teala batındır, zahirdir. isteyene batın olur isteyene zahir olur.sen zahiri iste inşAllah.

    inşallah anlaşılır ve açıklayıcı olmuştur. hüküm sahibi olan ve herişinde hikmetler saklı olan yalnızca allah teala'dır. ilmin sahibi olanda ilmi isteyene verende allah teala'dır.
    ···
   tümünü göster