1. 1.
    +1
    Öyle bir zaman ki , doğru söyleyen kötü insan , yalan söyleyen , arkadan konuşan iyi insan olarak adlandırılmaktadır. Çok basit bir örnek olarak ;
    Bayanın birisi saçını yeni yaptırmıştır. Sizin moralinizi düzelten , sizi çok beğenen bayan arkadaşlarının tepkisi muhtemelen şu olacaktır ;

    -Ayyy çok güzel olmuşsun ben çok beğendim yüzün açılmış valla , güzelleşmişsin. (ama aslında hiç güzel olmamıştır ve ilk işi gidip "kız ayşe ne yapmış saçına gördün mü? Ay gülmeyecem diye zor tuttum kendimi yeminlen rihanna gibi olacak diye kendini ne hale getirmiş salak hahahaa")

    Şimdi dürüst arkadaşa geçelim ;

    -Olmamış bu. Hakikaten olmamış. Önceki durumun daha iyiydi. Farklı bir model dene derim yüz şekline göre. (buradaki amaç bu arkadaşınızın diğer insanlar içinde bu şekilde dolaşmasını ve kendini rezil etmesini istememenizdir)

    Ama tepkileri bir düşünün bakalım? Hangisi iyi insandır?

    Tabiiki 1.si. Çünkü sizi çok beğendi ve morlinizi düzeltti. Fakat yaptığı şey aslında yalandır ve gerçek düşünceleri yukarıdaki gibidir. Diğeri ise beklentilerinizi boşa çıkartarak sizi üzdü fakat sizin iyiliğinizi düşündü.

    2. kişiyle bir daha asla konuşmayacak birçok insan tanıyorum.

    Aslında tanımıyorum artık , eskiden tanıyordum , ama hepsi gitti...

    Ama siz siz olun , sakın dürüstlükten vazgeçmeyin. hiç yoktan gidecekler en başta giderler...
    ···
   tümünü göster