1. 576.
    +3
    kitap okumanın zararlı olduğunu düşünenler yada savunanlar, siz hangi tecrübeye göre bunu söylüyorsunuz; merak ettim? kitap okumak, kendinin daha fazla farkında olmak demektir. doğal ihtiyaçlar dışında insanın yaptığı tek eylemin kitap okumak olması imkansızdır: o yüzden hayat yaşanarak öğrenilir zırvalarını geçin.

    herkesin bir hayat felsefesi var ve düşüncelerini bu hayat felsefesi belirliyor. felsefemizi daha akla yatkın bir biçime getirirsek sizce de daha yararlı bir insan olmaz mıyız? örnek verecek olursam: yeraltından notları okuyan bir insan asosyalleri anlar, tarih kitapları okuyanlar zamana göre kavramların popülaritesinin nasıl değiştiğini dolaylı olarak nasıl değişeceğini de görür. siz şimdi kalkıp kitapları boş verin diyorsanız eğer ben sizin cahil bir insan olduğunuza kanaat getiririm.

    'bilgili olmak bizi daha mutsuz biri yapabilir.' birileri tarafından böyle bir gerçek kabullenilmiştir: tabi ki bunu yadırgamıyorum; ama hayatın amacı sizce mutlu olmak mıdır? mutlu olcaksakta boş beleş işlerle uğraşıp, karı kız kovalayıp yada ne bileyim zengin olunca mı mutlu olacaksınız? eğer böyle düşünüyorsanız sizin dünya için bir tehdit olduğunuz kanısındayım; sadece narsist insanlar böyle düşünür.

    başlığı açan kişinin amlı olmasının, başlığın tutmasında büyük etkisinin olduğunu düşünüyorum. bunu stratejik olarak yada kendini reklam etme amacıyla düşünmüş olsa bile benim için önemli değil. en azından burada insanların kitaplardan söz etmesine vesile olmuş. tebrik ediyorum kendisini.
    ···
   tümünü göster