1. 1.
    +6 -1
    Malsın kanka mal mal. 4 senede 60-70 bin lira (özel üni ise hepten yarra yedin zaten) verip, hadi parayı geçtim hayatının en güzel yıllarından koskoca 4 seneyi verip iş sahibi olmak isteyen malsın. Ha, ben ortamınna giderim kanka diyorsan bilgisayar mühendisliği okuma, yazılım öğren başka bişey oku. Çok ciddiyim.

    Üniversite hocaları (birkaçı hariç) çok eski ve bi b.ka yaramayacak bilgi öğretiyorlar. Ve bu öğrettikleri bilgiler Microsoft'un tekelinde. yani yazılımı geliştiriyorsun ama, yayınlarken zırt pırt para vermek zorunda kalıyorsun. Mesela iranlı bir firmadan iş aldın yazılım satacaksın diyelim. YARrRAK SATARSIN. amerikan çıkarlarına aykırı bir hareket çekemezsin malum şu an irana ambargo var.

    Birşeyler yazıyorsun, ama arkaplanda ne çalıştığını bilmiyorsun. Windows'un arkaplanında ne çalıştığını bilmediğin gibi. Güncelleme bahanesiyle ne tür bilgilerini taşıdığını bilmediğin gibi.

    'E ne öneriyorsun o zaman yarrrağım' dersen, dediğim gibi git karısı-kızı güzel bir bölüm/üniversite seç. ama 4 yıl boyunca kendini yazılım ile geliştir. "Alaylı" denilen yazılımcılar piyasada daha fazla iş bulabiliyor şu an. Yani bu işin okulunu okumamış olanlar.

    Özgür yazılım diye birşey var canım kardeşim. O bin kurusu microsoft gibi değil. Herkes el birliğiyle oluşturmuştur bu şeyleri, merkezi, şirketi vs yoktur. Her satırı açık bu sistemin. ne yazdığını görebilirsin, değiştirebilirsin. geliştirilenlere katkıda bulunabilirsin. web üzerinde çalışacaksan php diye bişey duymuşsundur mesela. ya da Python(önerim) bunlar güzel programlama dilleridir. hayvan gibi kod yazıyorsundur ama diploman yoktur. Açıkca söyleyeyim, python geliştirici arayan firmanın diplomannın olup olmaması gram s.kinde olmaz.
    Bak sana hayati birşey anlatıyorum. Git bir açık kaynak geliştirme yapan firmaya, teknokentlerde çok bulursun. sor dıbına koyayım.

    Ama ingilizcen iyi olacak işte. yerli kaynak falan aramayacaksın. direk yabancı kaynağa, kullanacağın şeyin sitesindeki dökümanı okuyabiliyor olacaksın. e tabi bunun için de koskoca 4 yılın var. gibişin yanında bir ingilizce ve biraz algoritma öğrenirsin heralde?
    ···
   tümünü göster