1. 1.
    +2
    çok basit @1 kardeşim

    çünkü çocuklar yeteneklerine veya ilgi alanlarına göre değil motomot, sektöre adam yetişsin diye aynı kalıba sokulmak suretiyle eğitilmeye zorlanıyorlar. herkes aynı şeyleri öğrenmek zorunda, esneklik yok hatta sıfır. halbuki çocuklar yetenekleriyle birlikte dünyaya gelirler, onları ortaya çıkaracak modelden yoksunsan eğer çocuk da ortalamanın üzerinde olmayacaktır.

    sorun burada, öğretilen şeyler zaten uluslararası standartlara bakılarak belirleniyor, ufak farklar dışında aynı zaten, hatta biz fazla ve gereksiz ağır bir müfredata sahibiz, eğitimin her aşamasında, ilkokulda bile...

    ancak yurtdışında olup bizde olmayan şey ise kişinin ön planda tutulması, bizde neyin önde olduğu belli değil harala gürele birşeyler oluyor işte, şansa bala kendini yurtdışına atanlar atılım yapıp geri dönüyorlar

    değişmesi gereken çok şey var çooook...

    son edit: şunu da ekleyeyim, kişini eğitim seviyesini üniversite diploması, tezi, vs ünvanıyla falan değerlendirmek de başlı başına saçmalıktır. öyle insanlar vardır ki sadece okuma bilen ama nüfusun yarısını yerin dibine sokacak kapasitede olan... yurtdışında çokca rastlarsınız çocuğu harvardda burslu okuyan aile genellikle lise mezunu falandır, ya da hiç değildir, aile varını yoğunu çocuğuna yatırmıştır bütün tecrübesini olan parasını vs. ama anne babanın kültür seviyesi çocukla kıyaslanamaz bile.

    bazı şeyler kitaplara girmez, bizzat yaşamak da gerekir

    (ünv. 2. sınıfım, moleküler biyoloji ve genetik okuyorum, tam bursluyum, diplomayı alır almaz beyin göçü listesinde 1 numara olacağım)
    ···
   tümünü göster