1. 1.
    0
    @6 panpa dediğim gibi, üniversiteye bir sürü para ve koskoca 4 sene gömüp sonra iş arayıp (ki mezun olunca öğrendiklerinizin bi taka yaramadığını göreceksiniz. sırf diplomanız var diye bir işe gireceksiniz, 2 yıl bin beşşüz liraya çalışıp sonra bir yere geleceksiniz şanslıysanız) bu sistem oldukça mantıksız. Üniversite okumadan yapabileceğiniz bir şeyler varsa bunlara odaklanın. Ki bu noktada yazılım bu işe oldukça uygun.

    Anahtar kelimen "özgür yazılım" yani, diyelim ki sen bir sözlük sitesi yapıyorsun. ama bunu keyif için yaptım diyelim, biraz da kendini geliştirmek için. Bu kodları github.com gibi yerlere yüklüyorsun. birileri senin kodlara bakıyor, bir ucundan tutup onlar da geliştiriyor, bu işten kar beklentisi olmadan bir şeyler yapıyorsunuz. veya hali hazırda yürüyen bir projeye küçük katkılar yapıyorsun, misal wordpress.

    işte şirketler buna altın bilezik diyor. Yani bu adam, yazılımı seviyor mu, sadece birilerine yardımcı olmak için kod yazmış mı diye soruyorlar. ve mülakatta şu an github profilinizi öğrenmek istiyorlar.
    ···
   tümünü göster