1. 1.
    +1
    biliyorsunuz ki ülkemizin resmi olarak miladı lozan antlaşmasıyla başlar. ve dünyanın mutlak hakimi olan ingiltere nin çıkarları doğrultusunda, batılı devletlerle ilişkileri koruyabilmek için bu antlaşmayı ister istemez kabullenmek zorundaydık. ingiltere ye göre "anadolu da 100 yıl sürecek bir türk devleti" kurulacaktı. bize göre ise "ulusal egemenlik ve kayıtsız şartsız türk milletinin aidiyetinde olacak bir vatan".

    http://imgim.com/hedef2023.png

    ama 1923'ten bu yana kadar türkiye cumhuryetinin iç ve dış politikasına bakacak olursak, ingiltere nin çokça parmağını görebiliriz.
    darbeler, kürt sorunu, ermeni diasporası, ab üyeliği, enflasyon vb. gibi çokça etkiler, sizin abd diye zannettiğiniz suni devletin uzantısı ve tasmasının sahibi olan mutlak güç ingiltere den kaynaklanıyordu.

    biliyorsunuz ki bugün ab ülkelerinin para birimi euro. sadece ingiltere hariç. buradan bile gücünü anlayabilirsiniz. asırlardan süregelen kraliyet gücü, köklü medeniyeti, yerleşik ve düzenli hayatları ile ingiltere hiçbir zaman alçalmamıştır. gerek osmanlı döneminde olsun, gerek ise dünya savaşlarında olsun her daim eğilmeden bükülmeden sıyrılmıştır bu pekekentler.

    osmanlı nın yıkılmasında, ermenistanla, iranla, ırakla, diğer avrupa ülkeleriyle (dolaylı olarak) hatta şimdi bile suriye ile olan kavgalarımızda hep ingiltere nin burnunu sokmasıyla oluşmuştur.

    osmanlı nın yıkılmasındaki en büyük etken olan bilimsel gelişmeler ve ulus devlet kavrdıbını ortaya çıkartan ingiltere dir. fransa değil.

    yine islam ümmetinin dağılmasını sağlayan etken, ingiliz lawrance ın fitili ateşlemesiyle olmuştur.

    yine türkiye sınırları içerisinde ermenistan devletinin kurulması için çabalayan ingiltere dir.

    yine türkiye sınırları içerisinde kürt devletinin kurulması için hala çabalayan ingiltere dir.

    yine bugün filistin i elimizden almak isteyen israil değil, o dönemde yine 2. abdülhamit e yüklü miktarda para önerek israilliler değil ingilizler dir.

    boğaz sorunları, musul sorunu, tam bağımsızlık vs. vs tüm etkenlerle 90 yıldır çatışıyoruz.

    maalesef günümüz siyasetinde ciddi bölünmeler var. lozan antlaşması 100 yıllık bir antlaşma. ondan sonrası boğazlarda tamamen türkiye cumhuriyetinin inisiyatifinde kalacak. musul toprakları, ermeni diasporası vs. vs. bizim iinisiyatifimizde kalacak. günümüzde yaşanan sorunları da buna yoruyorum.

    teker teker türkiye cumhuriyetini bitirmeye, emperyalizme köle etmeye çalışacaklar. biliyorsunuz ki ingiltere, Anglosakson'yadan itibaren sülük gibi diğer devletleri sömürmeye çalışmıştır.

    kürt sorunu ile, ermeni sorunu ile, diğer sorunlarla iç savaş hatta bir kıvılcımla dış savaşa bile gidebilir ülke.

    önümüzdeki 10 yılın sonunda ya tam bağımsız türkiye, ya da emperyalizme yenik düşen türkiye.
    ···
   tümünü göster