1. 1.
    +11 -8
    Siz şu fotoğrafa tıklayın açılasıya yazımı okuyun çünkü fotoğraf baya taşaklı anca açılır : )

    http://upload.wikimedia.o..._field_high_rez_edit1.jpg

    Şimdi biricik kardeşlerim ben sizlere kendi fikirlerimi yahut teorileri değil bizzat fotoğrafı ve herkesçe bilinen gerçekleri sunuyorum.

    Bu fotoğraf görünen evrenin % 0.000024 ü. Görünen evren ise evrenin %2 si. Görünen evrende en az 100.000.000.000 ( yüz milyar) galaksi görebiliyoruz. Her galakside de milyarlarca yıldız var. Samanyolu gibi küçük 100 000 ışık yılı büyüklükte galaksiler olduğu gibi 100 milyon ışık yılı büyüklükte galaksiler de var. (Su terimleri anlamayan gibtirsin gitsin devam etmesin okumaya) ve galaksilerde 1 milyar ile katrilyonlar arasında bir miktarda yıldız var. Galaksilerin ardında kalan galaksiler ve ışığı bizlere ulaşamayacak kadar uzaklıkta olan galaksilerle birlikte trilyonlarca galaksi belki de galaksiden öte bir şeyler olabileceğini az çok anlamışsınızdır. Tabi bu rakamlar henüz bilimin ispatladığı rakamlar. Daha fazlası da mutlaka vardır.

    Neyse gelelim asıl konuya . Şimdi din alimleri ve kuran ne diyor ? Tüm bunların bir yaratıcısı vardır. yoksa bu büyüklükte ve bu güzellikte evreni başka kim yaratabilir? Evet zurnanın zırt dedigi yer tam da burası oluyor.

    Kardeşim bir kere sen bu evreni güzel ve dengeli zannediyorsun fakat öyle değil işte . En basitinden dünyayı Ele alalım. Dünya güneşe 1 mm dahi yaklaşsa dünyada yaşam olmaz zannediyorsun da dünya güneşin etrafında eliptik bir yörüngeyle dönüyor. Anlamayan cahiller için söyleyim dünya güneşe her yıl milyonlarca km yakınlaşıp uzaklaşıyor. Ve yorungesi milimetrik olarak sabit değil. Ay dahi her yıl dünyadan 2 cm uzaklaşıyor.

    Andromeda galaksisi ( samanyoluna en yakın büyük galaksi) samanyoluna doğru saniyede 8000 km hızla yol alıyor ve bir kaç milyar yıl içinde samanyolu ile carpisacak. Ben burada bir denge göremiyorum. Güzellik de göremiyorum milyarlarca yıldız yok olacak yeni yıldızlar oluşacak vs. Neyse lafı çok da uzatmak istemiyorum gelecek yazılarda Görüşeceğiz.

    Şimdi fotoğrafı açıp bakın ve kendinize şu soruyu sorun. Tanrı , insanın asla göremeyecegi bölgeleri dahi olan bu büyüklükte bir evreni neden sadece insanlar için yaratabilir... ben demiyorum kuran diyor.

    Edit: ulan okumaya ve fikrini yazmaya acizler gelip eksileyip gidiyor. Onlar kardeşim değil safkan huur çocuğu. . .
    ···
   tümünü göster