1. 1.
    +2
    Öncelikle kardeşim şunu diyim evren gerçekten bizim hayal edemeyeceğimiz kadar çok büyüktür sende bundan bahsetmissin sayısal veriler kullanarak güzel..bu konuda sıkıntı yok..

    dünyanın gunes ıle olan mesafesı yıl ıcerısınde degısır 3 aralıkta galıba en yakın olur ki bu kuzey yarım kürede kış ayına denk gelır.. burda bahsedilen her yıl aynı mesafede uzaklasıp yakınlasması mevzusudur bana gore.. eğer bu denge bozulursa bu duzende bozulur.. yoksa dunyanın 1cm gunesten uzaklasması bişeyi değiştirmez yorungesınde herhangı bır bozulma olmadıgı surece..

    ayrıca gunes etrafındakı gezegenlerın muazzam bır duzen ıcerısınde mılyonlarca yıldır donebılmesı bıle muhtesem bır yaratıcının gostergesıdır.. yanı insan dışardan bakılınca muazzam gozukmuyor gerçi ıcını bılmedıgımız ıcındır bu da ama gezegenlerın galaksının duzenı bıle yaratıcıya ışarettir bana gore..

    andromeda galaksısının carpısacak olması evrende bır duzenın olmadıgının hiç ama hiç gostergesı degildir.. sadece buna bakarak evrende bır guzellık yok bır duzen yok demek sacmalık olur ki milyarlarca yıl demıssın.. o kadar yıl sonra ınsanoglunun olup olmayacagı bile belli degil.. belkide carpısmadan yenı bır duzen ortaya cıkacak bilemeyiz.. bunlar uzak ıhtımaller... ki şöylede dusunebılırsın bizim yıldız kayması olarak dusundugumuz şey göktaşlarının atmosferımıze gırmesi olayını dusun.. o zaman burda da duzen yok demeye hakkımız olmus olur cunku sureklı goktası atmosferımıze gırıp erıyor.. ya atmosfer olmasaydı ne yapacaktık.. ozon tabakasının olması bıle bır duzenın var oldugunun gostergesıdır.. sence herşeyi kenara it ozon tabakası bıle tesadüf olabilir mi? nerden bılıyoruz o galaksının carpacagı galaksinin onu eritmeyecegı ya da bi sekilde carpısmaya engel olmayacagı?? bunları bılmek ıcın mılyon yıl yasamak gerek * )

    allahın bu evrenı sadece ınsanlar ıcın yaptıgını hangı ayette okudun merak ettım ben boyle bişey duymadım acıkcası sımdıye kadar.. evren o kadar buyukturki allah cehennemden en son cıkacak olan ınsana bıle 10 dunya buyuklugunde cennet verecek rivayetlere gore..

    sonuc olarak senın sorgulayıcı tavrın hoş ama yaklasımın ve mantıgın cok yanlıs.. bıraz daha genıs dusunmeye calıs..
    ···
   tümünü göster