1. 1.
    +6 -1
    efenim öncelikle korsan çalmaktır diyenlere sesleniyorum: peki asgari ücret ve asgari sosyal güvenlik için her hafta yine asgari 40 saat çalışmak nedir. saati birkaç sent üzerinden çalıştırılan çocuk işçilerin emeğini söylemiyorum bile.

    sırf daha fazla kar için, üretim maaliyetlerini düşürerek gerek çalışma sağlığı, gerekse ücretler konusunda cimri davranmaktan artık içi geçmiş kapitalizm, bizleri gerek üretirken, gerek tüketirken deliler gibi sömürüyor da bişey olmuyorken biz elimizdeki ile kıt kanaat geçinmeye gayret ederken, sırf kültürümüze de bişeyler katmak uğruna üç beş kuruşu korsana ayırdığımızda kıyametler kopuyor.

    böyle bi saçmalık olabilir mi?

    şimdi o özel jetlere binen star'lar korsan piyasası yüzünden uğradıkları zararlar nedeniyle hayat standartlarında bir indirim yapmak durumunda kalıyorlar mı?

    ar-ge'yi anlarım da, lan bu ülkede bir kitap ortalama 20 lira. bu millet okumasın da cahil kalsın diye mi bu kadar pahalı bu kitaplar?

    korsan, sömürülen dar gelirlinin emperyalizm'e verdiği bir cevaptır. yapın demiyorum. kimseyi korsana teşvik etmek niyetinde de değilim ama bunun böyle olduğunu bilin.

    korsan, bizden kepçeyle alınanı, çay kaşığı ile geri almaya çalışmaktan ibarettir.

    edit:

    her türlü cd kitap pc yazılım vs bulunur iletişim pm
    ···
   tümünü göster