1. 1.
    +2
    işin aslı şöyledir aslında.

    telekom'u satın alan arap şirketi oger'in arkasında kim var? bu sorunun cevabı 10 temmuz 2005 tarihli aydınlık dergisi'nde yer almıştı. telekom bir arap şirketine peşkeş çekilmişti. üstelik adı türk telekom olan kurumun başına birde i̇ngiliz genel müdür getirildi. bu isim paul doany. haberde, doany'nin i̇ngiliz istihbaratına yakınlığıyla ilgili bilgilerde yer almştı. i̇şte ayrıntılar...

    telekom'u satın alan arap şirketi oger'in arkasında kim var? bu önemli sorunun cevabı 10 temmuz 2005 tarihinde aydınlık dergisi'nde yayımlanan bir haberde gizli. habere göre oger şirketinin arkasında i̇ngiliz dış i̇stihbarat servisi mı 6 var. haberde yer alan bilgilerde oger'in mali kaynağını arapların karşıladığı, teknik işlemlerin ve yönetimin ise i̇ngiliz telekominikasyon şirketi british telekom tarafından yapıldığı belirtiliyordu.

    telekom'un peşkeşi sırasında oger adına ihaleye giren kişi de british telekom'un eski idare müdürü olan paul doany'di.

    paul doany, british telekom i̇dare müdürüyken kıbrıs rum kesimi'nde mahkemelik olmuştu. hala görülen mahkemede doany'ye yöneltiler suçlama rum kesimi'nde telefon abonelerinin gizlice dinlenmesiydi.

    yani doany rum kesimi'nde telekulak skandalanın ba aktörü durumunda. ayrıca doany'nin i̇dare müdürlüğü döneminde brtishi telekom, rum kesimi'ndeki i̇ngiliz üsleri agratur ve dikelya'nın iletişim ve denetleme faaliyetlerini de yürütüyordu.bir başka değişle askeri istihbarat işine de bulaşmaştı. dahası bu üslerde iletişim casusluğu yapıldığına dair haberler ortadoğu basını'na sıklıkla yansımıştı.

    haberlere göre british telekom topladığı bilgileri daha sonra i̇ngiltere'nin yorkshire kentindeki mı 6 merkezine gönderiyordu. bilgiler burada deşifre edilip i̇ngiliz yönetimine veriliyordu. bütün bu olayların merkezindeki isim olan paul doany şu anda türk telekom'un genel müdür koltuğunda oturuyor.
    ···
   tümünü göster