1. 251.
    +2
    iyisiyle kötüsüyle imparator.

    iyisiyle, cünkü bu adam galatasaray'a kimsenin kazandiramadiklarini kazandirmistir. galatasaray'i bir "winner" yapmistir. ligde domine etmistir. avrupa'da, 90'larda oturmaya baslamis bir "avrupa'li galatasaray" kültürünü pekistirmis, uefa kupasiyla ta yukarilara tasimis, citayi belirlemistir. ikinci dönemi haricinde galatasaray'a, eli ne zaman dokunsa bir sihirli degnek etkisi birakmistir. tarihinin en kötülerinden biri olan 2010-2011 galatasaray'inin ardindan basa gecmis takima 2 sene üst üste sampiyonluk yasatmis, avrupa sampiyonlar liginde galatasaray tarihinde ikinci kez ceyrek final oynatmistir.

    niye mi? cünkü cok özel bir kisiligi vardir. futbolcusuna güven verir, en ümitsiz durumda bile bunu cocuklarina belli etmez, ettirmez, sadece güven asilamak ister. kizar döver küser, ama asla evlatliktan reddetmez. kucaklar. en büyük taktisyen degildir, ama cok büyük bir liderdir. futboldan ve insan pgibolojisinden cok iyi anlamasi onu özel kilar.

    kötüsüyle, tutarsizdir. daha dün galatasaray teknik direktörü iken tüpcüye veryansin ediyordu, yabanci sinirlamasina atip tutuyordu. simdi tüpcünün kankasi oldun birden bire, milli takimin basina gectin, haliyle yabanci sinirlamasina laf atmaya cesaret edemiyorsun, isine de gelmez zaten. demek ki neymis? cikarciymissin, sadece kendi cikarlarini düsünüyormussun. gs'deyken yabanci sinirlamasinin olmamasi isine gelirdi, simdi milli takim td'si olarak olmasi kendince daha cazip. hersey kendi ekseninde dönüyor, istedigin aslinda türk takimlarinin ve türk milli takiminin basarisindan ziyade, öncelikle sadece senin kendi yönettigin takimlarin basarili olmasi. velhasili ne ego varmis sende be fatih terim.

    bu egosantrizm yüzünden de profesyonel hayatta hic kimseyle uzun vadede gecinemiyorsun. herkesle bir sekilde bozusuyorsun. abdurrahimi sevmiyorsun, ünal'i sevmiyorsun. demiroren'i sevmiyorsun. liste uzar gider. ama bir de bakiyorsun ki cikarlarin ugruna sevmedigin adamlarla can dost pozlar verebiliyorsun. cikar.. hersey cikar ugruna. ve bu egosantrizm ve cikar kaygilari yüzünden evladi oldugun ve büyük babalik da yaptigin galatasaray camiasindan, baskani sunu bunu bahane ederek soguyabiliyorsun. taraftari hayal kirikligina ugratabiliyorsun. daha cok seyler sayilir, ama neyse.

    iyisiyle kötüsüyle galatasaray ve türk futbolu tarihinde yasayan bir efsanedir.
    ···
   tümünü göster