1. 1.
    +13 -7
    hala daha müslümanlıkta eritip bitirdiği türklüğünü müslüman olmadan yaşayamayacağını, bunun anlamsız olacağını düşünen beyni yıkanmış, arap kültürüyle yoğrulmuşların reddedip, üstüne kendi kimliğini inkar dahi etmesine varan düşüncelere sapmasına neden olan söz.

    komik iddiaları birer birer açıklamak gerekirse;

    1. "türklük beden islam ruhtur" ve benzeri sözler.

    atanın ruhunu bedeninden zorla çekip alan o can verdiğini düşündüğün islam' dı. kimsenin intikamı yüzyıllara ve her şarta taşınacak değil. ama tıpkı o yayılmacı arapların, muaviye' nin istediği türk kimliğini oluşturduğunun farkında değil bunları yazanlar herhalde. türklüğünü islam' ın arkasına ötelemeye çalışmak acziyet ve gafletten başka bir şey değil.

    2. şamanizm olarak tarih kitabından ezber bir kavramı öne sürmek yanlıştır.

    türkler pek çok dine mensup olmuş, aynı anda pek çok dini bir arada barındıran toplumlar ve devletler oluşturmuştur. islam' dan sonra ise stockholm sendromu ile arap seviciliği başlamış ve araplar yüce olarak görülmeye başlanmıştır. o araplar ki, kestikleri masum başlara, ağaçlara diktikleri çocuklu türk kadınlarına rağmen sulu çor kağan bu gidişata dur deyince zulümlerinden aldıkları güveni kaybetmişlerdir. türk hangi dini kabul etmiş olursa olsun töresini terk etmemiştir. türk inancı olarak da rusça kökenli şaman ve şamanizm kavrdıbını kullanmak anlamsızdır. genel olarak değişmeyen unsur tengriist yapıdır. mani dinini kabul edeninden hrıstiyan olanına, budist olanından dinsiz olanına kadar türklükte değişmeyen unsur türk töresidir. bu töre islam' ın baskı ve zulümle kabul ettirilmesinden sonra köşeye atılmış, bastırılmaya ve silinmeye çalışılmıştır. bunu yapan arapların da, bugün gördüğümüz üzere atasının katillerinin kültürünü din diye almış olan tohumlarda başarılı olduğu görülmektedir.

    tüm bunlara rağmen konu hakkında bilgi sahibi olmadan islam karşıtlığı sebebiyle şamanistlik kavrdıbını ortaya atıp özenti bir şekilde davranmak da şuurlu bir davranış değildir. aslolan islam' ın kabulü değil, islam' ın arap kültürü dayatmasıdır.

    3. türk dini ile islam dini süper benzerdi.

    türk dini, ortaokul tarih kitabındaki 2 sayfadan sonra okuma ihtiyacı duymamış cahillerin iddia ettiği üzere islam dinine ahım şahım benzer bir din değildir. tek tanrı inancı değil, üstün bir tanrı inancı vardır. fakat çoklu tanrı sistemi kabul görmüştür ve vardır. yani öyle tek bir tanrı var da her şeyle o ilgileniyor gibi bir durum geçerli değildir.

    türk dinindeki tanrı inancı allah ile tam olarak denkliği olmayan bir inançtır. üstün bir tanrı vardır ve bunun adı diğerlerinin aksine tanrı' dır fakat yanındaki unsurlar islam' daki melek-şeytan ilişkisinden üstün unsurlardır. yani denklik kıyası kabul olunmaz.

    (bkz: ülgen)
    (bkz: kayra han)
    (bkz: erlik han)
    (bkz: kara oğlanlar)
    (bkz: kara kızlar)
    ···
   tümünü göster