1. 1.
    0
    @1 panpa bir öğretmen olarak söylüyorum
    1- milli eğitim büyük camia ve kendine has bir kültürü var içine giren öğretmen kayboluyor ve idealizm adına hiçbirşey kalmıyor o öğretmende bu da öğretmenin kendini geliştirememesinin en büyük nedenlerinden. çoğunluk formalite icabı iş yapar gibi görünüyor
    2-ekonomi elbette önemli çocuğun okula hazır bi şekilde gelmesi lazım ki okuldan verim alsın. e bu hazırbulunuşluğu sağlamak için ekonımik olarak pahala araç gereçler gerekiyor.
    3- programlar hala çok ağır bilgi yükü çok fazla öğretmen herşeyi öğretiyim derken bi bakıyosun hiç birşey öğretememiş.
    4- toplumun genel ahlaki seviyesi ve dünya görüşü de eğitimi çok fazla etkiliyor. bugün sokaktan adam çevirip eğitimin amacı nedir? diye sorsan büyük çoğunluğu iyi bir iş der amma lakin öyle değildir. eğitim çocuğun yeteneklerini keşfedip geliştirmeli onun gizil güçlerini ortaya çıkarmalıdır esasen.
    5 ve yine herşey zihniyette bitiyor 16. asırdan beri bir çöküş içerisindeyiz bu çöküş elbet bir gün bitecek ve yeniden yükseliş başlayacaktır. tarihi akışa bakarsan bilim ve teknoloji batıda üstünken doğuda çökmüştür doğuda üstünken batı çöküştedir ve hep sırayla gider bu . şu an batı üstün ama mutlaka o da birgün çökecek ve doğu tekrar yükselecek.

    eyyorlamam bu kadar
    ···
   tümünü göster