1. 1.
    +8 -3
    burada sürten liseli ya da çiçeği burnunda lise mezunları, size birkaç şey söylemek istiyorum.

    18 gün sonra, tam olarak 23.03.2014 pazar günü saat 10:00 da sınavda ecel terleri dökeceksiniz. sınavınız kötü geçecek muhtemelen. anne babalarınız, sizi sınava girdiğiniz okulun bahçesinde büyük ümitlerle bekliyor olacaklar. eve gideceksiniz. trt 15:00 itibari ile soruları yayınlayacak uzman bir öğretmen kadrosu ile.

    tabi siz ısrar edeceksiniz kontrol etmek istemiyorum diye. nafile yavrum ebeveyninin ısrarı daha ağır basacak. zütünden terler aka aka soruların yayınlanmasını bekleyeceksiniz. zavallı anne babalarınızın gözleri sizin üzerinizde olacak her bir soru sonrası güler yüzünüzü yakalamak istiyorlar, en çok istedikleri şey bu. doğru çıkan her soruda ebleh anneleriniz ellerini açıp ağlamaklı dua edecek, babanız ise işte benim çocuğum der gibi size bakacak, annenizin dizini okşayacak.

    ama içerdeki ambiyans sizler için yeterince moral bozucu olacak. yanlış çıkan soruları gördükçe enseniz alevler içinde yanacak, midenize bir şeylerin oturduğunu hissedeceksiniz. "siğğkktirr yaaa ben onu öyle diyecektim tuhh "gibi biçare bahanelerim ardına sığınacaksınız. yanlış cevap vermş olduğunuz sorular gittikçe artmakta. anneniz bu da mı yanlış oğlum? emin misin iyi bak yavrum diyecek. siz o sırada gergin olacaksınız tabi.

    o gün o trt stüdyosundaki bulunan herkesi; başta sunucu olmak üzere, oradaki bütün öğretmenleri ve stüdyoda oturan ve muhtemelen sınavı iyi geçmiş bütün öğrencileri öldürmek isteyeceksiniz. sonuç maalesef hüsran. odada koca bir sessizlik... yavaş yavaş akrabalardan telefon gelmeye başlayacak. zavallı anneniz sizin takunuz cümle aleme eğlence malzemesi olmasın diye millete yalanlar uyduracak. sizler ise bunu lys sınavında telafi edeceğinizi zırvalayacaksınızdır muhtemelen. ama öyle bir şey söz konusu bile değil gençler,

    "ösym tarafından çok fena tarumar edildiniz"

    buna rağmen anneniz hala size "yavrum yarın bir gazete al bir de oradan kontrol et sakin kafayla, belki atladığın sorular vardır" diyecek. ah be teyzem senin çocuğunun kafası nasıl sakin olsun. onun aşk acısı var, onun sevdiği ondan ayrıldı yahut yüz vermiyor. ne çok derdiniz var gençler sizin bee. ızdırabını gibtiklerim.

    bunu okuduktan sonra "adam haklı" deyip kafanızı önünüze eğeceksinizdir. emin olun bu dakikadan sonra bir şeyleri değiştirmek çok güç. lys sınavında bile çıkartamayacağınız bir taku çoktan ağzınıza aldınız. seneye tekrar deneyin ne olacak, babanızda para, ananızda millete üretecek bahane çok nasıl olsa.

    edit: sınav gününe kadar hergün açacağım bu başlığı utanmaz herifler
    ···
   tümünü göster