1. 1.
    +18 -4
    arkadaş grubundan tutun parti gençliklerine tgb'sine kadar pek çok türevi olan sözde solcu özde zaman kaybı olan, sigara dumanı ve ayak kokulu eski apartmanların 5. katında toplantı yapan gibimsonik oluşumlarda günlerini öldüren üniversite öğrencisidir.

    Aynı zamanda tek taraflı olan ve sosyalist düşüncenin bilimselliğini bir yana bırakıp genellikle ütopik kısmını uygulayan, devrim devrim diye çığırmakla devrim yapacağını sanan bu topluluklar gencin aklının en verimli kullanılabildiği, enerjisinin tavan yaptığı; bir şeylerin parçası olmak için can attığı bu dönemde etinden sütünden faydalanır.

    Ekseriyette sosyolojiden, ekonomiden, pgibolojiden, felsefeden yeterli nasibi almak için en az 50 yıl harcaması gereken gençler de kendi fikirlerini üretmek için bu kadar sabretmek yerine , bu örgütlerin yönlendirdiği doğrultuda üç beş şey öğrenip direk eyleme geçmeyi tercih eder.
    spor salonlarında, havuzlarda, koşu yollarında hiç olmadı konserlerde atması gereken enerjiyi ; yürüyüşlerde slogan atarak pankart taşıyarak harcar. ne beynini ne vücudunu etkili olarak kullanamadan en verimli çağlarının yarısı cnbc-e dizileri ve sözlüklerle kalan yazısı da iki tane lenin veya troçki kitabı okuduktan sonra üye olduğu bu oluşumlarda tükenir.

    en büyük eylemi yumurta atmak, düşünce adamıysa mahir çayan olan bu örgütler onu hayata bağlar, amaçsızlaştığında ona yapacak bir şeyler verdiği için takım tutar gibi bu oluşumlara 4 elle sarılır. arkadaş çevresinde sürekli bu ortamdan ve eylemlerden bahsederek kuğul görünmeye bir yandan da eleman toplamaya çalışır. neticede bu örgütlerin geneli sınavı 4. yılında kazanabilmiş, gibimsonik üniversitelerin gibimtrak bölümlerindeki geleceği burger king olan gençleri hedef alır. daha zeki gençler bunların arasına katılsa da muhabbet ve düşünce seviyesi olarak tek bir yöne çekildiğini fark ettiği anda bunlardan soğuduğu için ortamda genelde hep bu düşük bilgi seviyesindeki gençler kalır. üniversite yaşamları boyunca kullanılır, iş hayatına atıldıktan birkaç yıl sonra bir kenara fırlatılırlar. taze kan taze can gerekir örgüte, üniversitelileri ikna edebilecek gençler gerekir. neticede mahir çayanın ceketinin renk tonuna kadar öğrendikten sonra bu ikinci üniversitelerden mezun olur ve ne tak yedim bunca yıldır diye düşünürsünüz.

    adam akıllı bir bilimsel birikiminiz olmaz. sosyoloji okuyan örgütlü arkadaşlarınızın dahi sosyolojiden anladığı kadın hakları konusunda yapılan üç beş tartışma ile emperyalizmin insan üzerindeki etkilerinden ibarettir. tarafsız olan ve işe yarayan bilgi sayınız bir elin parmaklarını geçmez. ne akademik hayata uyum sağlayabilecek kadar donanımlısınızdır, ne de iş hayatına atılabilecek pgibolojidesinizdir. bunca yıl sistemi eleştirdikten, barlarda kafelerde baba parası yiyerek filozofluk yaptıktan sonra bir bakmışsınız o barda barmenlik yapıp çömez üniversiteli filozofların asırlardır değişmeyen içi boş anarşikliklerini dinler olmuşsunuz.

    yol yakınken dönmeli, yumurta atmak yerine okumalı, kitap pahalı dememeli milyon tane e kitap var kütüphane var; gününüzün yarısını hala kendinize ayırabiliyorken düşünmeli, öğrenmeli, eleştirdikten sonra çözüm üretmeli . yapamıyorsan( ki herkes toplumbilimci olmak zorunda değil) kendine gündelik orta seviye bir yaşamı ve rahatı sağlayabilecek kadar mesleki bilgi ve tecrübe edinip kendi hayatına bakmalı. o örgütlerin sermayesi kimlerden nereden geliyor bir araştırmalı, kimsenin çıkarlarına alet olmadan sağlıklı bir kafayla mezun olmanız dileğiyle.
    ···
   tümünü göster