1. 26.
    -1
    arkadaşlar bilir bilmez çoğu kişi sallamış. gerçi doğruluk payı olan yorumlarda var,
    olayın gerçek özeti şu. ortada bir yakınlaşma falan yok. gerçekte olan çok kısa sürede AKP ile cemaat arasının birden açılması. burda şöyle bir durum oluştu. açıkça söylenmese de seçimlerde AKP desteğini esirgemeyen cemaate karşı uyanıklık yapmaya çalışıldı. kısmen de başarılı oldu. AKP yaptıklarının kendi tabanınca inanılmayacağını ve komplo cümlesinin ses getireceğini biliyordu. insanları siyaset ortamında seçime zorladılar. bir tarafta kendileri diğer tarafta da siyasi bir karşılığının tam bulunamadığı cemaat. bu seçimlerde cemaati tercih edecek insanların alternatifsizlikten yine kendilerine döneceğini biliyordu. bu nedenle bu seçimlerde cemaatin gerçek gücünü hissetmeyecekler. RTE kendisi de açıkça seçim sonrası düğmeye basacağını dile getiriyor. bu durumda elinde 2 sene daha olacak yargı yasama yürütme ve polis mit gibi tüm güçleri kullanarak cemaatin üstüne oynanacak bir 2 sene olacak. AKP tüm hesapları bunun üzerine yapıyor.

    cemaat ise önündeki tek seçeneği değerlendirmek durumunda o da her ilde her ilçede her belde de AKP karşısında en güçlü adayı desteklemek. bu durumda chp çoğu ilde ön plana çıkıyor ama ana hedef bu değil ana hedef bu seçimlerde bir önceki seçim oranı olan % 38 üstüne çıkarmamak ve diğer seçimlerde (genel seçimlerde) fazilet partisinden akp ye geçiş gibi tabanı çok rahatsız etmeden kaydırmak. bu amerikanın işine gelecektir. çünkü ortadoğuda tüm görevlerini tamamlamış, artık ihtiyaç duyulmayan ve hırçın, saldırgan bir parti olan akp tasfiyesini her türlü destekleyecektir.

    yani MHP ve CHP burada konu mankenidir. gücü vizyonu yetersiz partilerdir. memlekette kendimi bildim bileli muhalefet yapan bu partiler cemaatin şu 2 ayda yaptığının %10 unu siyasi hayatları boyunca yapamamışlardır. BDP bile daha vizyonludur. o nedenle bunlardan ne cemaat nede böylesine güçlü köklü bir organizasyona sahip başka bir yapı asla bel bağlamaz.

    ÖZET: CHP MHP değil yeni oluşum için sadece geçici kuru zemin olaarak bakılıyor olaya.

    Peşin Edit: Siyasi olarak Sosyalizme yakınım ( amk mal mal yafta yapıştıran çıkıp kafa gibmesin diye peşin yazayım dedim.)
    ···
   tümünü göster