1. 26.
    +1 -1
    @bilmem kaç.

    panpacım. canım. birtanem hatta aşkım. bak şimdi. lol'ün yapısı oynanışı daha basit. bu nedenle daha fazla yetenek istiyor. eğer 6 yaşında ki velet bile oynayabiliyorsa bu senin yeteneksizliğin mesela. kill verme dıbınakoduğumun salağı. 6 yaşındaki çocuk bile bunu yapabiliyorsa sen niye yapamayasın?

    herneyse. kmf organizasyonuna katıldım. güzel bir atmosferi vardı. etkinlikleri falan fena değildi -cosplay yarışması iyiydi, güzeldi- neyse konumuz bu değil tabi.

    orada gördüm ki oyun gerçekten çok basit. onlar oynarken daha da basit görünüyor. mesela adc'sin diyelim. dürt kaç dürt kaç, minyon kaçırma, pozisyon al, ölme. basit değil mi, çok kolay. sonra eve gidip bunu uygulayayım diyorsun. bir bakıyorsun feeder olmuşsun. çünkü başka biri bu oyun çekline bir "çözüm" bulmuştur bile.

    lol, rakibini analiz etmen ve ince çizgiler üzerine kurulu, pratik zeka ve refleks oyunu. dota2 oynamadım. haritasına büyük diyorlar. eğer öyle ise kolay bir oyun değildir zaten dota2.

    lakin burda kolaylık ön planda değil. oyun kolay ve herkes birşeyler yapabiliyor. önemli olan analiz ve taktik. tabi reflekste çok önemli.

    işte bu yüzden önemli bir e spor organizasyonu kabul ediliyor lol. çünkü oyun zorlukla sınamıyor. oyun seni karşındaki oyuncu ile sınıyor. bu yüzden basit olmasına karşın herkesçe basit olduğu için pratik zeka, refleks ve diğer yetenekler üstünde duruyor. dota2 de bahsettiğin üzere bir zorluk gerekmiyor. evet lol bebe oyunu ama ne sen ne de ben oynayabiliyoruz bu bebe oyununu.
    ···
   tümünü göster