1. 1.
    +3
    kendine güvenen insanların çok az olduğu bi yerde özgüvenli insanlar hemen dikkat çeker. tavırlarınız ezik gibi olmasın omzunuz dik başınız ileriye bakar olsun. korksanız bile belli etmeyin. ama züppe çocuğu dedirtecek kadar havalı da olmayın.
    bulunduğunuz yerde kimse sizi ezemesin sizle dalga geçemesin . ve bu sırf sizin duruşunuz sayesinde olsun. adım atışınızla oturuşunuzla bakışınızla ben buradayım deyin.

    ...

    yeni bi ortamdasınız kimse sizi tanımıyor. ondan önce yaptıklarınızın hiç bi önemi yok o ana kadar sünepe sünepe yaşamış olabilirsiniz. oradakiler sizi hemen değerlendirecekler ve önceden ne yaptığınıza göre değil orada ne yaptığınıza göre değerlendirecekler.

    oradakilerin senin hakkında ne düşüneceği tamamen sana kalmış. özgüveni yerinde biri gibi yürürsem senin özgüvenli olduğunu düşünecekler. hemen seni bir adım öne koyacaklar, çünkü sen özgüvenli birisin. tabi özgüvenli gibi davranıp yine sünepe olmayın, kendinize güvenin.

    bunun ne kadar işe yaradığını göreceksin. hele ki kendine güvenmeye başladıktan sonra yaptıklarının farkına varınca bunca yıl neden böyle yaşadım aklımın dıbına koyim diyeceksin.
    ···
   tümünü göster