1. 1.
    +2
    Madde maddede belirteceğim.

    Gezi Direniş’inin, dış güçlerin 3. köprüyü ve istanbul’daki 3. hava limanını engellemek için yaptığı algısı, AKP seçmeninin zihinlerine işlendi. Bizzat başbakanları tarafından.

    Fakat böyle bir şey mümkün değildi. Gezi direnişi 3 temel konuya isyandı;
    -Toplumdaki kalabalık bir kısmın hayat tarzına müdahale,
    -Doğanın, taş binalar ve beton yığınları için katledilmesi
    -Ülkenin gerçekte medeniyetin ve çağın gerisinde bırakılması

    Yani canım AKP’li kardeşlerim. Aslında Gezi, sizin de yaşama hakkınızı korumak için ortaya çıkan bir DiRENiŞ hareketiydi, DARBE GiRiŞiMi değil.

    Size sunulduğu gibi, halk şiddet göstermedi. Halk molotof atmadı. Halk esnafı işsiz güçsüz bırakmadı. Bütün bunların sorumlusu, provakasyonun da baş sahibi olan, AKP hükümetiydi. Siz Gezi’ye gelmediniz, ortamı görmediniz. Medya size nasıl yansıttıysa, öyle zannettiniz; ama maalesef değildi. Polisin saldırmadığı her dakika, barış ve hoşgörüyle dolu geçiyordu Gezi Parkı’nda. Direnişte.

    Sandığınız gibi, “başörtülü bacılarımı” dövmediler. Aksine, Gezi’de başörtülü olan da binlerce kadın vardı. Tek bir kötü söz edilmedi, tek bir kötü davranışta bulunulmadı.

    Size “Atatürk resmiyle apo resmi yan yana getirildi yaavv” dediler. Evet geldi. Bu şunu gösteriyordu çünkü; “Artık Türk ve Kürt kardeştir. Bunu bozmaya çalışmayın. Bizi rahat bırakın.” PKK’yla silah, uyuşturucu, bölgedeki güç için yapılan görüşmeler, anlaşmalar size hiç söylenmedi oysaki AKP’li kardeşim. Maalesef sizi kandırdılar.
    ···
   tümünü göster