1. 1.
    +32 -1
    keko, eğitim durumu düşük ailelerin yetiştirdiği beyinsiz çocuklara verilen addır. ırk olarak değerlendirilmesi yanlış olmakla beraber genellikle anadolunun iç ve doğu kesimlerinde yetişirler, veya oralardan aileleri batıya göç eder ve batıda doğar veya yetişir. arabesk yaşam vazgeçilmezleridir. özelliklerini yazmam için gruplara ayırmam lazım. kekolar 3 gruba ayrılır.

    1- barzo : köylerde yetişen, hayatında adam akıllı kadın görmemiş olan, eğitimsiz, cahil, gerzek, kendini delikanlı sanan tiplerdir. her köyde yetişmez, sadece iç anadolu, doğu anadolu ve güneydoğu anadolu ve adana köylerinde yetişirler. şehire gelmemeleri makbuldur. geldiklerinde hayatında ilk defa mini veya dizüstü etek, dar pantolon giyen kızları görürler ve direk asılırlar. delikanlılar ya, önüne gelene bulaşırlar, dalarlar, dayak yerlerse 10 kişi girerler. şehirdeki insanlarla bir türlü arkadaşlık kuramazlar, illa kendileri gibi keko biri olacak. kıro diye de adlandırılır. genellike arabesk müzik dinlerler. bir barzo asla sonraki nesil kekoya dönüşemez.

    2- apaçi : genellikle barzoların çocuklarıdır, köyde doğup şehirde büyüyen türleride vardır. barzonun biraz daha modern ve sakin halidir. apaçi derecesindeki kekolar modernleşmelerine rağmen şehre hala tam uyum sağlayamamışlardır. kirpi gibi saçları, çakma kıyafetleri, parlament paketine koydukları kaçak sigaralarla bilinirler. kavga yine barzolardaki gibi vazgeçilmezleridir. dayak yerlerse 10 kişi girerler. barzoların aksine şehirdeki insanlarla arkadaşlık kurabilirler. faceye sıçar pozisyonda efektli yazılı fotoğraflar atarlar. durumları genellikle esrarlı sözlerden ctrl+v yaparlar. müzik olarak genellikle arabesk, arabesk rap tercih ederler. anavatanları olan köylere dönerek tekrar barzolaşabilirler.

    3- zalımus : apaçiyle ortak olarak yine barzoların çocuklarıdır, ama şehirdeki insanların içinde büyüyüp biraz daha asimile olmuş halidir. bizim keko artık şehre uyum sağlamıştır, apaçi veya barzoyu yolda görürsek normal bir insandan ayırt edebiliriz, ama zalımları ayırt edemeyiz. bizim gibi giyinip bizim gibi konuşurlar ama keko değil mi işte yine kavgacı, yine serseri. önüne gelene atar gider yapar, seçtikleri kızlara tapulu malları gibi davranırlar, kendilerini kandırıp ben şunu seviyom bunu seviyom derler, o kızın yanına yanaşan olursa döverler. müzik olarak genellikle azap hg, canfeza, taladro tercih ederler. apaçilerin içinde durarak apaçileşebilirler, köylerine dönerek de barzolaşabilirler. ha ayrıca endüstri meslek liselerinde bunların örneği çoktur.

    eğitim sorununun çözülmesiyle kekolukta ortadan kalkar.
    ···
   tümünü göster