1. 1.
    +10 -1
    Kanserden korur

    2003’te Avustralya’da yapılan bir araştırmaya göre haftada beşten fazla boşalan bir erkek, diğerlerine kıyasla çok daha düşük bir oranda prostat kanserine yakalanıyor. Boşalma sırasında ürogenital bölgede biriken toksinler vücuttan atılıyor ve vücüdun o bölgesi temizlenmiş oluyor.

    Güçlendirir

    Yaş ilerledikçe insan vücudundaki kaslar da zayıflar. Buna cinsel organda bulunan kaslar da dahildir. Düzenli olarak boşalmak, erkeğin pelvik taban kaslarının güçlenmesini sağlar. Bu da sertleşme, erken boşalma, idrar tutamama gibi sorunların önüne geçer.

    Daha uzun bir cinsel ilişkinin anahtarıdır

    Mastürbasyon, bir anlamda cinsel lişkinin antrenmanı gibidir. Düzenli olarak mastürbasyon yapan bir kişi vücudunu daha iyi tanır ve kendini geliştirebilir. Mastürbasyon sırasında ölçülen boşalma süresi, pratik yapılarak uzatılabilir. Brame bir de tavsiye veriyor: “Buluşmadan bir saat önce yapılacak bir mastürbasyon sizi çok daha kontrollü kılacaktır.”

    Bağışıklık sistemini güçlendirir

    Hormon terapisi uzmanı Jennifer Landa, boşalmanın kortizol hormonu seviyesini artırdığını söylüyor. Bu hormon seviyesindeki yükselme de bağışıklık sisteminizi çok daha güçlü kılıyor.

    Moralinizi yükseltir

    Mastürbasyon, oksitosin, dopamin gibi tatmin olmuş ve moral olarak iyi hissetmenizi sağlayacak hormonları açığa çıkartır. Brame, mastürbasyonun uyuşturucu bağımlılarının hissettiğine yakın yoğunlukta bir tatmin sağladığını söylüyor.
    ···
   tümünü göster