1. 1.
    +1
    @5 islami eğitim almadığımdan alıntı

    Maddi nazar ile bakıldığında Kabe nin hiç bir ehemmiyeti ve kıymeti yoktur.. Tarihi bir yapıttan başka bişey değildir.. Manevi yönden bakıldığıında Kabe bir merkezdir, Tevhid bürhanlarının göstergelerininden birisi ve belkide en önemlisidir...

    Din malumunuz olduğu üzere Gayba inanmaktır.. Hayatımızın semere ve neticeleri Ahiret denilen ve Ölüm kapısından çıkıp, berzah tünelinden geçip, Haşir Meydanında yergılandıktan sonraki alemde alınacaktır..

    Kabe Cenab-ı Hakkın şu kainatı tedbir ve tenvirinde kullandığı Kanunlardan birisi olan; nizam ve intizam kanunun bir göstergesidir.. Evet kader en basit tanımı ile Ölçülü olarak yaratmaktır.. Yani kainatta herşey belli bir miktar ve ölçü ile yaratılmıştır.. Yani bir nizam ve intizam vardır..

    Dini mükellefiyet insanlara birtakım emirler yani Yapılması ve Yapılmaması gereken kanunlar koymaktadır.. Bunlardan birisi ve belkide en önemlisi olan namaz ibadetinin nokta-i merkezidir.. Kabe olmasaydı; bir başka kabe olmak zorunda idi.. Çünki intizamın gereği ve dinin özü bütünlüktür..

    Ayrıca herşeyin bi merkezi vardır.. islamiyet toplumsal bir bütünlüktür; bu bütünlüğün temeli yine Kabedir..

    Bu manevi nazar ile bakıldığında Kabe Put değil; intizam ve nizamın gerekliliği olan bir merkezdir

    edit : ayrıca osmanlının cihan sultanlarının neden heykel yaptırtmadığını düsün.
    ···
   tümünü göster