1. 1.
    0
    @6 @7

    lan davarlar, bir alın inceleyin büyük taarruz'u. ağır topçu + cephe gerisinde süvari + piyade formülüyle kazanılmış bir savaştır. Yıldırım savaşıdır. 4 günde ingiliz ve fransız subaylar tarafından kurulmuş çelik gibi bir savunma hattı kırılmış sincan ovasına piyadeler inmiştir. türk askerinin inanılmaz fedakarlığı, topçu ateşinin çok planlı ve etkili olması ve yunan birliklerinin izmir'den yönetilmesi zafere etki eden hususlardır.

    koca yunan ordusu bir darbede üçe bölünmüş, onbinlerce katliamcı yunan muallaksi esir düşmüştür. türk ordusu, düzensiz çekilen yunan ordusunun uyguladığı scorched earth (kazınmış toprak - ne var ne yok yok etme) taktiğine ve lojistikte yaşanan sıkıntılara rağmen 1920 türkiyesi altyapısında 400 km boyunca yunan kovalamıştır.

    bliztkrieg'in aslı olan, mükemmel şok ve cephenin bir yerden delinmesi ve düşman hattının arkasına sarkılması kelimesi kelimesine uygulanmıştır bu savaşta. bu aynı zamanda prusya askeri geleneğinin de temelidir.

    benimle sidik yarıştırmaya namlu uzunluğunuz yetmez amk cahilleri

    edit:

    @10 adam cahil de bu kadar mı cahil olunur. ulan 1920 türkiyesindeki yetişmiş insan ve imkanlar 1930'lar almanyasıyla karşılaştırılır mı amk? mal mısın sen? almanlardaki üretme-planlama-disiplin geleneğinin anadoluda şu an bile nerede olduğunu bana bir örnek vererek göster.

    nasıl sığırlarla uğraşıyorum tanrım bana sabır ver.
    ···
   tümünü göster